Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és nem klopfolom ki.
A sót, a pirospaprikát és a provence-i fűszerkeveréket összekeverem, és a hússzeleteket befűszerezem. Pár órát állni hagyom a hűtőben.
Közben előkészülök a panírozáshoz. A tojásokat felütöm, villával felhabosítom, a mogyorót a panco morzsával összekeverem.
A hússzeleteket először lisztbe, majd a tojásokba forgatom, végül a mogyorós – panco morzsát alaposan rányomkodom.
Közepesen forró, bő olajban, nem túl erős lángon sütöm. Az olaj a húsokat félig lepje el. Csak akkor fordítom meg a hús, amikor az oldalán már látszik, hogy megsült az alja.
Krumplipüréhez:
A zöldbabot és a zöldborsót enyhén sós vízben pár percig főzöm. Vigyázok, hogy friss, ropogós maradjon, semmiképp se főljön szét ! Leszűröm, és lefedve gőzében hagyom felhasználásig.
A burgonyát megtisztítom, felszeletelem, és enyhén sós vízben puhára főzöm.Leszűröm, majd krumplitörővel összetöröm. Hozzáadom a tejet és a vajat, majd elektromos habverővel habosra keverem. A mikor kész hozzákeverem a borsót és a zöldbabot.