Anna konyhája

Somogyi gulyásleves

 dsc02719.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg sertéslapocka, vagy comb
  2. 1 ek sertészsír,
  3. 1 nagy fej vöröshagyma,
  4. 1 ek őrölt piros paprika,
  5. só,
  6. őrölt bors,
  7. 4-4 db babérlevél,
  8. 1-2 db cseresznyepaprika,
  9. 1 db zöldpaprika,
  10. 1 db paradicsom,
  11. 4-5 db közepes méretű burgonya,

Elkészítése:

A sertéshúst felkockázom, a vöröshagymát és a burgonyát megtisztítom, és felaprítom, felkockázom.

Egy lábosban megolvasztom a zsírt, majd beledobom a felaprított vöröshagymát és a húst. Erős lángom kevergetve párolom, amíg a hús kifehéredik, majd zsírjára sütöm. A lángról leveszem, hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem, majd felöntöm 1 l vízzel. Visszateszem a tűzre, és lassan forralom. Közben befűszerezem sóval, borssal, erős paprikával, babérlevéllel. Beledobom a kettévágott zöldpaprikát, és a paradicsomot. Felöntöm a szükséges mennyiségű vízzel. A mikor forr beleteszem a burgonyát, és együtt főzöm tovább.

Tálalás előtt eltávolítom a babérlevelet, a paprikát és a paradicsomot. Frissen sült, puha kenyérrel tálalom.

dsc02719.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!