Hozzávalók:
- 50 dkg sertéslapocka, vagy comb
- 1 ek sertészsír,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 1 ek őrölt piros paprika,
- só,
- őrölt bors,
- 4-4 db babérlevél,
- 1-2 db cseresznyepaprika,
- 1 db zöldpaprika,
- 1 db paradicsom,
- 4-5 db közepes méretű burgonya,
Elkészítése:
A sertéshúst felkockázom, a vöröshagymát és a burgonyát megtisztítom, és felaprítom, felkockázom.
Egy lábosban megolvasztom a zsírt, majd beledobom a felaprított vöröshagymát és a húst. Erős lángom kevergetve párolom, amíg a hús kifehéredik, majd zsírjára sütöm. A lángról leveszem, hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem, majd felöntöm 1 l vízzel. Visszateszem a tűzre, és lassan forralom. Közben befűszerezem sóval, borssal, erős paprikával, babérlevéllel. Beledobom a kettévágott zöldpaprikát, és a paradicsomot. Felöntöm a szükséges mennyiségű vízzel. A mikor forr beleteszem a burgonyát, és együtt főzöm tovább.
Tálalás előtt eltávolítom a babérlevelet, a paprikát és a paradicsomot. Frissen sült, puha kenyérrel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: