Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítése:
Összekeverem a vajat a porcukorral,, a vaníliával, a sóval meg a tojássárgájával. Rászitálom a lisztet és a tejjel összegyúrom. Fóliába csomagolom, és a hűtőben pihentetem 2 órát.
A sütőt előmelegítem 200 °C-ra.
12 db ,8 cm átmérőjű szuflé tálkát olvasztott vajjal vékonyan kikenek, liszttel beszórok.
A tésztát vékonyra nyújtom, és kibélelem vele a szuflé formát. 10 percig elősütöm.
Közben összekeverem a tejszínt a tejjel, a vajjal, a tojással, a tojássárgájával, a keményítővel, a sóval, és a cukorral. Kevergetve forráspontig melegítem.
Az elősütött tésztát a sütőből kiemelem, és a lecsepegtetett meggyel a tortácskákat kirakom. A krémet a meggyre öntöm, és a tortácskákat újabb 20-25 percig tovább sütöm.
Előbb a formában hagyom hűlni, majd tortarácsra szedem teljes kihűlésig.