Anna konyhája

Fenséges meggy-tortácskák

dsc02712.JPG

Hozzávalók:

  1. 12,5 dkg vaj,
  2. 10 dkg porcukor,
  3. 1 csom vaníliás cukor,
  4. csipet só,
  5. 1 tojássárgája,
  6. 25 dkg liszt,
  7. 2-3 ek tej,

A töltelékhez:

  1. 40-50 dkg meggykompót,
  2. 1 dl tejszín,
  3. 1 dl tej,
  4. 5 dkg vaj,
  5. 1 db tojás,
  6. 1 tojássárgája,
  7. 2 dkg étk. keményítő,
  8. csipet só,
  9. 1-2 ek cukor,

Elkészítése:

Összekeverem a vajat a porcukorral,, a vaníliával, a sóval meg a tojássárgájával. Rászitálom a lisztet és a tejjel összegyúrom. Fóliába csomagolom, és a hűtőben pihentetem 2 órát.

A sütőt előmelegítem 200 °C-ra.

12 db ,8 cm átmérőjű szuflé tálkát olvasztott vajjal vékonyan kikenek, liszttel beszórok.

A tésztát vékonyra nyújtom, és kibélelem vele a szuflé formát. 10 percig elősütöm.

Közben összekeverem a tejszínt a tejjel, a vajjal, a tojással, a tojássárgájával, a keményítővel, a sóval, és a cukorral. Kevergetve forráspontig melegítem.

Az elősütött tésztát a sütőből kiemelem, és a lecsepegtetett meggyel a tortácskákat kirakom. A krémet a meggyre öntöm, és a tortácskákat újabb 20-25 percig tovább sütöm.

Előbb a formában hagyom hűlni, majd tortarácsra szedem teljes kihűlésig.

dsc02723.JPG

dsc02722.JPG

dsc02717.JPG

dsc02716.JPG

dsc02712.JPG

dsc02724.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!