Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 1 csom vaníliás cukor,
- csipet só,
- 1 tojássárgája,
- 25 dkg liszt,
- 2-3 ek tej,
A töltelékhez:
- 40-50 dkg meggykompót,
- 1 dl tejszín,
- 1 dl tej,
- 5 dkg vaj,
- 1 db tojás,
- 1 tojássárgája,
- 2 dkg étk. keményítő,
- csipet só,
- 1-2 ek cukor,
Elkészítése:
Összekeverem a vajat a porcukorral,, a vaníliával, a sóval meg a tojássárgájával. Rászitálom a lisztet és a tejjel összegyúrom. Fóliába csomagolom, és a hűtőben pihentetem 2 órát.
A sütőt előmelegítem 200 °C-ra.
12 db ,8 cm átmérőjű szuflé tálkát olvasztott vajjal vékonyan kikenek, liszttel beszórok.
A tésztát vékonyra nyújtom, és kibélelem vele a szuflé formát. 10 percig elősütöm.
Közben összekeverem a tejszínt a tejjel, a vajjal, a tojással, a tojássárgájával, a keményítővel, a sóval, és a cukorral. Kevergetve forráspontig melegítem.
Az elősütött tésztát a sütőből kiemelem, és a lecsepegtetett meggyel a tortácskákat kirakom. A krémet a meggyre öntöm, és a tortácskákat újabb 20-25 percig tovább sütöm.
Előbb a formában hagyom hűlni, majd tortarácsra szedem teljes kihűlésig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: