Hozzávalók:
Elkészítése:
A mellfilét apró kockákra vágom. Taco fűszerkeveréket szórok rá, meglocsolom olivaolajjal, és pár órára a hűtőbe teszem.
2 ek olajat felforrósítok, majd rádobom a fűszeres mellfilét, és rázogatva-kevergetve fehéredésig sütöm, majd enyhén megpirítom. Szűrőlapáttal kiemelem és félreteszem.
A paprikát és a paradicsomot felkockázom. A lila hagymát karikákra szelem.
A serpenyőben maradt olajhoz teszek még 1 ek olivaolajat, majd ráöntöm a forró olajra a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Pár percig kevergetve párolom, majd hozzáadom a babot és a kukoricát. Együtt átforrósítom, fűszerezem, majd hozzáadom a félretett sült húst. Összekeverem, és már töltöm is be a tortilla lapokat !
A tortilla lapokra először a salátalevelet, majd tzatzikit teszek 1-2 kanálnyit, majd a babos hús következik. Jó szorosan feltekerem a tortillát, és már fogyasztható is.
Tortilla lapok hozzávalói és elkészítése:
A liszteket és az olajokat annyi vízzel gyúrom össze, hogy sima tortilla tésztát kapjak. 1 órára félreteszem
pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani.
Hengerré sodrom és 8 részre osztom. Egyenként nagyon vékonyra sodrom őket – javaslom egyszerre
kisodorni mindet, mert nagyon gyorsan sülnek a kis lapok, így elkerülhetjük a kapkodást.
Egy teflon serpenyőt olajozás nélkül! megmelegítek és a lapot rázogatva 2-3 perc alatt készre sütöm, majd
feldobva megfordítom és a másik fele már 1-2 perc alatt kész.
Taco fűszerkeverék: