Mexikói csirkés tortilla

 

Hozzávalók:

  1. 40 dkg csirkemell filé,
  2. 2 ek taco fűszerkeverék,
  3.  olivaolaj,
  4. 1 fej lilahagyma, 
  5. 1 db kápia paprika,
  6. 2 db kemény húsú paradicsom,
  7. 1 konzerv vörösbab,
  8. 2 ek konzerv kukorica,
  9. só,
  10. bors,
  11. őrölt chili paprika,
  12. 8 db tortilla lap,
  13. 8 db salátalevél,

Elkészítése:

A mellfilét apró kockákra vágom. Taco fűszerkeveréket szórok rá, meglocsolom olivaolajjal, és pár órára a hűtőbe teszem.

2 ek olajat felforrósítok, majd rádobom a fűszeres mellfilét, és rázogatva-kevergetve fehéredésig sütöm, majd enyhén megpirítom. Szűrőlapáttal kiemelem és félreteszem.

A paprikát és a paradicsomot felkockázom. A lila hagymát karikákra szelem.

A serpenyőben maradt olajhoz teszek még 1 ek olivaolajat, majd ráöntöm a forró olajra  a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Pár percig kevergetve párolom, majd hozzáadom a babot és a kukoricát. Együtt átforrósítom, fűszerezem, majd hozzáadom a félretett sült húst. Összekeverem, és már töltöm is be a tortilla lapokat !

A tortilla lapokra először a salátalevelet, majd tzatzikit teszek 1-2 kanálnyit, majd a babos hús következik. Jó szorosan feltekerem a tortillát, és már fogyasztható is.

Tortilla lapok hozzávalói és elkészítése:

     A liszteket és az olajokat annyi vízzel gyúrom össze, hogy sima tortilla tésztát kapjak. 1 órára félreteszem 

     pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani.

          Hengerré sodrom és 8 részre osztom. Egyenként nagyon vékonyra sodrom őket – javaslom egyszerre

     kisodorni   mindet, mert nagyon gyorsan sülnek a kis lapok, így elkerülhetjük a kapkodást.

     Egy teflon serpenyőt  olajozás nélkül! megmelegítek és a lapot rázogatva 2-3 perc alatt készre sütöm, majd

     feldobva megfordítom és a másik fele már 1-2 perc alatt kész.

Taco fűszerkeverék:

  1. 1 tk őrölt római kömény,
  2. 2 ek fokhagyma granulátum,
  3. 2 ek chilipor,
  4. 1 ek fűszerpaprika,
  5. 1 tk oregáno,
  6. 1 tk majoránna,
  7. 1 kk őrölt bors,
  8. 1 ek só,

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »