Anna konyhája

Zöldfűszeres húsvéti báránycomb tabuléval

 dsc02673.JPG

Hozzávalók a báránycombhoz.:

  1. 1,5 kg  kicsontozott báránycomb,
  1. 2 ág kakukkfű levele,
  2. 2 ág rozmaring levele,
  3. 6-8 db bazsalikom levél,
  4. 3 db zsályalevél,
  5. 1 marék mentalevél,
  6. 6-8 gerezd fokhagyma,
  7. 1 dl olivaolaj,
  8. 1 citrom héja és leve,
  9. só,
  10. bors,
  11. 2-3 fej vöröshagyma,

Elkészítése:

A bazsalikomot, a mentát, a rozmaringot, a kakukkfűvet és a zsályát a fokhagymával , és az olivaolajjal együtt a fűszer-mozsárba teszem , és pépesre őrlöm, majd hozzákeverem a citromot is.

A kicsontozott báránycomb mindkét oldalát sózom, borsozom, majd alaposan beledörzsölöm a zöld fűszeres pácot. A hűtőbe teszem egy napra érlelődni. összetekerem, és hústűvel rögzítem, vagy hőálló zsineggel összekötözöm.

Egy hőálló, fedeles tál aljába a vöröshagymákat belekarikázom, és a húst ráhelyezem. A maradék zöld fűszeres olajat, és a fehérbort ráöntöm. Az edényt lefedem, és 160 °C-os sütőben, 1,5-2 óra hosszat puhára sütöm. Közben a pecsenyelével meglocsolom. Ha kész a comb tálalóedényre teszem, a hústűket vagy a zsineget eltávolítom. Egy pár percig pihentetem, majd éles késsel szeletelem.

A visszamaradt hagymás szaftot egy kisebb edénybe kiöntöm, felforrósítom,és botmixerrel pépesítem. 1 kk keményítőt kikeverek 1 ek tejföllel, a mártásból kiveszek pár kanálnyit, és hozzákeverem, majd a többi mártáshoz öntöm, és simára keverem. Külön mártásos kis tálban tálalom.

A zöldséges bulgurhoz:

  1. 20 dkg bulgur,
  2. 4 dl víz,
  3. 5-6 db paradicsom,
  4. 2 nagy kaliforniai paprika,
  5. 2 fej lila hagyma,
  6. 2 szál újhagyma,
  7. 3-4 db piros retek,
  8. 1/2 kígyóuborka,
  9. 1 ek olivaolaj,
  10. 1 citrom leve,
  11. só,
  12. bors,

Elkészítése:

Amíg a bárány sül, elkészítjük a köretet.

Egy szűrőbe teszem a bulgurt, és folyó víz alatt lemosom.

4 dl vizet felforralok, beleöntöm a bulgurt, sózom, borsozom, majd ismét felforralom. A tűzről leveszem, lefedem, és kb 20-25 percig pihentetem.  Ezalatt megpuhul, és közben az összes vizet magába szívja.

A megtisztított zöldségeket apró kockákra vágom. Citromlevével meglocsolom, sózom.

Összeforgatom a forró bulgurral,  olivaolajjal meglocsolom, és a felszeletelt bárányhússal tálalom. Mártást kínálok hozzá.

 

dsc02694.JPG

dsc02695.JPG

dsc02699.JPG

dsc02674.JPG

dsc02675.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!