Hozzávalók:
- 20 dkg tortabevonó étcsokoládé,
- 3 dkg vaj,
- 3 db tojás,
- 10 dkg cukor,
- 3 csom. vaníliás cukor,
- 5 dkg liszt,
- 5 dkg étk. keményítő,
- 2 ek kakaópor,
- 2 tk sütőpor,
- 1,8 dkg zselatin,
- 5,5 dl habtejszín,
- 2 csom. habfixáló,
- 3 dl tojáslikőr,
- 2-3 dkg kókuszzsír,
- 4-5 dkg fehér csokoládé,
Elkészítése:
Forró vízfürdőben 5 dkg felaprított bevonó étcsokoládét a vajjal együtt megolvasztok, majd hűlni hagyom.
A szétválasztott tojások fehérjét 3 ek hideg vízzel kemény habbá verem. Közben beleszórom a cukrot és 1 csom. vaníliás cukrot. Egyenként beledolgozom a tojássárgákat, majd belekeverem a megolvasztott tortabevonót is.
A lisztet a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral összekeverem, és a tojásos masszába szitálom.
Az alján margarinnal kikent, liszttel behintett 20 cm-es, kapcsos tortaformába simítom. Előmelegített sütőben, 170 °C-on, kb 30 percig sütöm. A karimáról leválasztva hűlni hagyom.
A krém elkészítése:
4 dl tejszínt a maradék ( 2 csom ) vaníliás cukorral és a habfixálókkal kemény habbá verem.
3 ek felmelegített vízben a zselatint feloldom, majd apránként a tojáslikőrhöz keverem. 2-3 ek tejszínhabbal összekeverem, majd kézi habverővel a többi felvert tejszínhabba forgatom. Dermedésig a hűtőbe teszem.
A torta összeállítása:
A kakaós tortalapot keresztbe félbevágom. Az alsó lapot a tojáslikőrös krém 2/3-ával megkenem, majd ráfektetem a másik lapot, és finoman rányomkodom. A maradék krémmel a torta oldalát bevonom. Tortaburával letakarva egy éjszakára a hűtőben pihentetem.
A maradék ( 15 dkg ) bevonót feldarabolom. A maradék ( 1,5 dl ) tejszínt felhevítem, majd a kókuszzsírral együtt kevergetve megolvasztom benne a tortabevonót. Hűlni hagyom, közben időnként megkeverem. A csokimázt vastagon a hideg torta tetejére önöm, elsimítom, és hagyom, hogy az oldalán lefolyjon.
A kész tortát pár órára a hűtőbe teszem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: