Anna konyhája

Tojáslikőrhabos csokoládétorta

 dsc02692.JPG

Hozzávalók:

  1. 20 dkg tortabevonó étcsokoládé,
  2. 3 dkg vaj,
  3. 3 db tojás,
  4. 10 dkg cukor,
  5. 3 csom. vaníliás cukor,
  6. 5 dkg liszt,
  7. 5 dkg étk. keményítő,
  8. 2 ek kakaópor,
  9. 2 tk sütőpor,
  10. 1,8 dkg zselatin,
  11. 5,5 dl habtejszín,
  12. 2 csom. habfixáló,
  13. 3 dl tojáslikőr,
  14. 2-3 dkg kókuszzsír,
  15. 4-5 dkg fehér csokoládé,

Elkészítése:

Forró vízfürdőben 5 dkg felaprított bevonó étcsokoládét a vajjal együtt megolvasztok, majd hűlni hagyom.

A szétválasztott tojások fehérjét 3 ek hideg vízzel kemény habbá verem. Közben beleszórom a cukrot és 1 csom.  vaníliás cukrot. Egyenként beledolgozom a tojássárgákat, majd belekeverem a megolvasztott tortabevonót is.

A lisztet a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral összekeverem, és a tojásos masszába szitálom.

Az alján margarinnal kikent, liszttel behintett 20 cm-es, kapcsos tortaformába simítom. Előmelegített sütőben, 170 °C-on, kb 30 percig sütöm. A karimáról leválasztva hűlni hagyom.

A krém elkészítése:

4 dl tejszínt a maradék ( 2 csom ) vaníliás cukorral és a habfixálókkal kemény habbá verem.

3 ek felmelegített vízben a zselatint feloldom, majd apránként a tojáslikőrhöz keverem. 2-3 ek tejszínhabbal összekeverem, majd kézi habverővel a többi felvert tejszínhabba forgatom. Dermedésig a hűtőbe teszem.

A torta összeállítása:

A kakaós tortalapot keresztbe félbevágom. Az alsó lapot a tojáslikőrös krém 2/3-ával megkenem, majd ráfektetem a másik lapot, és finoman rányomkodom. A maradék krémmel a torta oldalát bevonom. Tortaburával letakarva egy éjszakára a hűtőben pihentetem.

A maradék ( 15 dkg ) bevonót feldarabolom. A maradék ( 1,5 dl ) tejszínt felhevítem, majd a kókuszzsírral együtt kevergetve megolvasztom benne a tortabevonót. Hűlni hagyom, közben időnként megkeverem. A csokimázt vastagon a hideg torta tetejére önöm, elsimítom, és hagyom, hogy az oldalán lefolyjon.

A kész tortát pár órára a hűtőbe teszem.

dsc02688.JPG

dsc02690.JPG

dsc02693.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!