Anna konyhája

Túróból készült gnocchi paradicsomos pestóval

dsc02647.JPG

Hozzávalók a gnocchihoz:

  1. 25 dkg túró,
  2. 8 dkg liszt, ( nálam teljes kiőrlésű )
  3. só,
  4. 4 dkg reszelt parmezán sajt,
  5. 1 tojás,
  6. 2 dkg vaj a pirításhoz

Paradicsomos pestóhoz:

  1. 2 ek olivaolajban eltett aszalt paradicsom,
  2. 4-5 gerezd fokhagyma,
  3. 10 db friss bazsalikom levél,
  4. 5 dkg száraz sajt,
  5. 2 ek fenyőmag vagy sótlan mogyoró,
  6. 1/2 dl passzírozott paradicsom,
  7. 3 ek olivaolaj,

Elkészítése:

A pestóhoz valókat az aprítógépbe teszem ,és durvára aprítom.

A gnocchihoz valókat egy tálba összekeverem, majd enyhén lisztezett felületre borítom, és sima, lágy tésztát gyúrok.

A tésztát 3 részre osztom, és mindegyiket hüvelykujj vastagságú rúddá sodrom. A szélességével kb megegyező hosszúságú darabokra vágom őket.

Kifőző fazékba vizet forralok, amit sózok, és 1 ek olajat öntök bele. Amikor lobogva fő, két részletben kifőzöm a nudlikat. A víz tetejére feljött tésztákat szűrővel kiemelem, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben megforrósított vajra öntöm. Rázogatva keverem, hogy a vaj fényesre bevonja a felszínüket, és enyhe pirítást kapjon.

A kész pestóval összeforgatom, és forrón tálalom. Reszelt sajttal megszórom.

dsc02646.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!