Hozzávalók:
Pestóhoz:
- 3 dkg reszelt parmezán sajt,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor friss bazsalikom,
- 0,5 dl olivaolaj,
- 5 dkg pirított fenyőmag,
- só, bors,
Gnocchihoz:
- 10 dkg reszelt parmezán sajt,
- 1 ek szárított oregáno,
- 35 dkg mascarpone,
- 30 dkg liszt, ( nálam teljes kiőrlésű liszt )
- 2 tojás,
- só,
- 2 ek olivaolaj,
- 2 dkg vaj,
Elkészítése:
A pestóhoz aprítóba teszem a hozzávalókat, és durván pépesre darálom.
A gnocchihoz a liszthez adom a reszelt parmezánt, a mascarponét, a tojást, a sót, az olajat és az oregánót. Összekeverem, majd ezt a lágy tésztát enyhén lisztezett felületre borítom, és sima tésztává gyúrom.
A tésztát 3-4 részre osztom, és mindegyiket hüvelykujj vastagságú rúddá sodrom. A szélességével kb megegyező hosszúságú darabokra vágom őket.
Kifőző fazékba vizet forralok, amit sózok, és 1 ek olajat öntök bele. Amikor lobogva fő, két részletben kifőzöm a nudlikat. A víz tetejére feljött tésztákat szűrővel kiemelem, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben megforrósított vajra öntöm. Rázogatva keverem, és mindkét oldalukat finoman megpirítom.
A kész, forró nudlikat a pestóba forgatom, és azonnal tálalom. A tányérok aljára reszel sajtot szórok, és erre halmozom a forró gnocchit. A tetejére még reszelt sajtot szórhatok.
serpenyőben a felforrósított vajon finoman megpirítom…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: