Anna konyhája

Mascarponés gnocchi bazsalikomos pestóval

dsc02639.JPG 

Hozzávalók:

     Pestóhoz:

  1. 3 dkg reszelt parmezán sajt,
  2. 3 gerezd fokhagyma,
  3. 1 csokor friss bazsalikom,
  4. 0,5 dl olivaolaj,
  5. 5 dkg pirított fenyőmag,
  6. só, bors,

      Gnocchihoz:

  1. 10 dkg reszelt parmezán sajt,
  2. 1 ek szárított  oregáno,
  3. 35 dkg mascarpone,
  4. 30 dkg liszt, ( nálam teljes kiőrlésű liszt )
  5. 2 tojás,
  6. só,
  7. 2 ek olivaolaj,
  8. 2 dkg vaj,

Elkészítése:

A pestóhoz aprítóba teszem a hozzávalókat, és durván pépesre darálom.

A gnocchihoz a liszthez adom a reszelt parmezánt, a mascarponét, a tojást, a sót, az olajat és az oregánót. Összekeverem, majd ezt a lágy tésztát enyhén lisztezett felületre borítom, és sima tésztává gyúrom.

A tésztát 3-4 részre osztom, és mindegyiket hüvelykujj vastagságú rúddá sodrom. A szélességével kb megegyező hosszúságú darabokra vágom őket.

Kifőző fazékba vizet forralok, amit sózok, és 1 ek olajat öntök bele. Amikor lobogva fő, két részletben kifőzöm a nudlikat. A víz tetejére feljött tésztákat szűrővel kiemelem, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben megforrósított vajra öntöm. Rázogatva keverem, és mindkét oldalukat finoman megpirítom.

A kész, forró nudlikat a pestóba forgatom, és azonnal tálalom. A tányérok aljára reszel sajtot szórok, és erre halmozom a forró gnocchit. A tetejére még reszelt sajtot szórhatok.

dsc02644.JPG

serpenyőben a felforrósított vajon finoman megpirítom…

dsc02636.JPG

 

.

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!