Mascaponés gnocchi mézes mákkal

Hozzávalók:

  Gnocchihoz:

  1. 10 dkg reszelt parmezán sajt,
  2. 1 ek szárított  oregáno,
  3. 35 dkg mascarpone,
  4. 30 dkg liszt, ( nálam teljes kiőrlésű liszt )
  5. 2 tojás,
  6. só,
  7. 2 ek olivaolaj,
  8. 2dkg vaj,

Elkészítése:

A gnocchihoz a liszthez adom a reszelt parmezánt, a mascarponét, a tojást, a sót, és az olajat. Összekeverem, majd ezt a lágy tésztát enyhén lisztezett felületre borítom, és sima tésztává gyúrom.

A tésztát 3-4 részre osztom, és mindegyiket hüvelykujj vastagságú rúddá sodrom. A szélességével kb megegyező hosszúságú darabokra vágom őket.

Kifőző fazékba vizet forralok, amit sózok, és 1 ek olajat öntök bele. Amikor lobogva fő, két részletben kifőzöm a nudlikat. A víz tetejére feljött tésztákat szűrővel kiemelem, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben megforrósított vajra öntöm. Rázogatva keverem, hogy a vaj fényesre bevonja a felszínüket, majd összekeverem a cukrozott mákkal. Forrón azonnal tálalom. Mivel nem cukroztam túl a mákot, így még mézet is csurgattam a tetejére !

Címkék: ,
Tovább a blogra »