Hozzávalók:
Gnocchihoz:
- 10 dkg reszelt parmezán sajt,
- 1 ek szárított oregáno,
- 35 dkg mascarpone,
- 30 dkg liszt, ( nálam teljes kiőrlésű liszt )
- 2 tojás,
- só,
- 2 ek olivaolaj,
- 2dkg vaj,
Elkészítése:
A gnocchihoz a liszthez adom a reszelt parmezánt, a mascarponét, a tojást, a sót, és az olajat. Összekeverem, majd ezt a lágy tésztát enyhén lisztezett felületre borítom, és sima tésztává gyúrom.
A tésztát 3-4 részre osztom, és mindegyiket hüvelykujj vastagságú rúddá sodrom. A szélességével kb megegyező hosszúságú darabokra vágom őket.
Kifőző fazékba vizet forralok, amit sózok, és 1 ek olajat öntök bele. Amikor lobogva fő, két részletben kifőzöm a nudlikat. A víz tetejére feljött tésztákat szűrővel kiemelem, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben megforrósított vajra öntöm. Rázogatva keverem, hogy a vaj fényesre bevonja a felszínüket, majd összekeverem a cukrozott mákkal. Forrón azonnal tálalom. Mivel nem cukroztam túl a mákot, így még mézet is csurgattam a tetejére !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: