Almástáska

Hozzávalók a tésztához:

  1. 30 dkg liszt,
  2. 1 csom sütőpor,
  3. 15 dkg túró,
  4. 6 ek olaj,
  5. 5 dkg cukor,
  6. 1 csom vaníliás cukor,
  7. csipet só,
  8. kb 2 dl tej,

A töltelékhez:

  1. 75 dkg alma,
  2. 1 tk őrölt fahéj,
  3. 5-7 dkg cukor,
  4. 1 ek frissen facsart citromlé,

Elkészítése:

A töltelékhez az almát meghámozom, a magházát eltávolítom. Egészen kicsi kockákra vágom. Megcukrozom, fűszerezem, és puhára párolom. Lehűtöm.

A  száraz hozzávalókat a gyúródeszkán összemorzsolom. Hozzáadok annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjak.

Vékonyra sodrom, és kb 10 cm átmérőjű formával kiszaggatom. Egyik felére 1 evőkanálnyi almatölteléket teszek, a másik felét ráhajtom, és egy villával a szélét lenyomkodom.

180 °C-on, 20-25 perc alatt pirosra sütöm.

Címkék: ,
Tovább a blogra »