Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt,
- 1 csom sütőpor,
- 15 dkg túró,
- 6 ek olaj,
- 5 dkg cukor,
- 1 csom vaníliás cukor,
- csipet só,
- kb 2 dl tej,
A töltelékhez:
- 75 dkg alma,
- 1 tk őrölt fahéj,
- 5-7 dkg cukor,
- 1 ek frissen facsart citromlé,
Elkészítése:
A töltelékhez az almát meghámozom, a magházát eltávolítom. Egészen kicsi kockákra vágom. Megcukrozom, fűszerezem, és puhára párolom. Lehűtöm.
A száraz hozzávalókat a gyúródeszkán összemorzsolom. Hozzáadok annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjak.
Vékonyra sodrom, és kb 10 cm átmérőjű formával kiszaggatom. Egyik felére 1 evőkanálnyi almatölteléket teszek, a másik felét ráhajtom, és egy villával a szélét lenyomkodom.
180 °C-on, 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: