Hozzávalók:
- 50 dkg hájas leveles tészta, ( leveles tészta)
- 20 dkg mandula, (dió, mogyoró )
- 5 dkg cukor,
Elkészítése:
A mandulát aprítóban durvára őrlöm. A cukorral összekeverem.
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, kevés vízzel bespriccelem, vagy végigkenem egy ecsettel.
A kinyújtott tészta egyik felét a cukros mandulával megszórom, a tészta másik felét ráhajtom. A tésztát kb 20 cm szélesre kinyújtom. A tészta tetejét ismét megnedvesítem, és rászórom a maradék mandulát.
A sütőt 200°Cra előmelegítem. A tepsit sütőpapírral kibélelem.
A tésztát kb 10 cm hosszú,2,5 cm széles csíkokra vágom. A csíkok két végét megfogom, és ellentétes írányba megtekerem, majd a tepsibe rakom.
A stanglikat kb 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: