Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű burgonya,
- 1 db karaláb,
- 2 szál újhagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 3-4 ek csicseriborsó liszt,
- 1 db tojás,
- 1 kk kurkuma,
- kis csokor petrezselyem levél felaprítva,
- só,
- bors,
- olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát és a karalábét felaprítom,és az aprítóba teszem. Durvára darálom. Sózom, majd pár perc után a levét kinyomkodom, hogy csak a sűrű massza maradjon vissza.
Az újhagymát vékony karikákra szelem.
Egy tálba teszem a burgonyás masszát, hozzáadom a fűszereket, a felszelt az újhagymát, a csicseriborsó lisztet, és a tojást. Összekeverem.
Egy serpenyőben olajat forrósítom, majd kanálnyi halmokat rakok bele. Fél percet hagyom sülni, majd villával ellapítom. Ha megpirult, egy lapáttal óvatosan megfordítom, és a másik felét is pirosra sütöm. Papírszalvétára szedem, a felesleges olajat leszívatom.
Fokhagymás vagy kapros – fokhagymás tejföllel tállom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: