Anna konyhája

Csicseriborsós lepény

 

 dsc02626.JPG

Hozzávalók:

  1. 2 db közepes méretű burgonya,
  2. 1 db karaláb,
  3. 2 szál újhagyma,
  4. 3 gerezd fokhagyma,
  5. 3-4 ek csicseriborsó liszt,
  6. 1 db tojás,
  7. 1 kk kurkuma,
  8. kis csokor petrezselyem levél felaprítva,
  9. só,
  10. bors,
  11. olaj a kisütéshez

Elkészítése:

A megtisztított burgonyát és a karalábét felaprítom,és az aprítóba teszem. Durvára darálom. Sózom, majd pár perc után a levét kinyomkodom, hogy csak a sűrű massza maradjon vissza.

Az újhagymát vékony karikákra szelem.

Egy tálba teszem a burgonyás masszát, hozzáadom a fűszereket, a felszelt az újhagymát, a csicseriborsó lisztet, és a tojást. Összekeverem.

Egy serpenyőben olajat forrósítom, majd kanálnyi halmokat rakok bele. Fél percet hagyom sülni, majd villával ellapítom. Ha megpirult, egy lapáttal óvatosan megfordítom, és a másik felét is pirosra sütöm. Papírszalvétára szedem, a felesleges olajat leszívatom.

Fokhagymás vagy kapros – fokhagymás tejföllel tállom.

dsc02623.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!