Hozzávalók:
- 50 dkg búzaliszt,
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 2,5 dkg friss élesztő,
- 1 ek méz,
- 2 kk só,
- 3-3,5 dl langyos víz,
- 1 ek olivaolaj,
- lenmag, szezámmag (tetszés szerint )
Elkészítése:
A liszteket és a sót a kelesztőtálba összekeverem. A közepébe mélyedést nyomok, és belemorzsolom a z élesztőt, majd mézet csorgatok rá.A langyos víz felével összekeverem, és felfuttatom az élesztőt.
A többi vizet is hozzáadom, majd összedolgozom a tésztát. Lisztezett deszkára kiborítom, és alaposa kigyúrom. Feszes, rugalmas tésztát kell kapjak. Ez legalább 10 perces kidolgozást igényel. Visszateszem a kelesztőtálba, letakarom, és 30-40 percet kelesztem.
Kiborítom a gyúródeszkára, téglalappá nyújtom. Olivaolajjal bekenem, lenmaggal és szezámmaggal behintem, majd hosszában 6 részre vágom. Mindegyik tésztacsík két végét ellenkező irányba tekerve megsodrom, majd a hat megtekert tésztacsíkot egymáshoz fogva együtt megcsavarom. Koszorút formázok belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsi közepére helyezem. Amíg 200 °C-ra bemelegszik a sütő pihentetem, kelesztem. Kb fél óra alatt készre sütöm. Rácsra teszem kihűlni.
másodszor is megsütöttem..
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: