Anna konyhája

Csavart kenyér

 dsc02617.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg búzaliszt,
  2. 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  3. 2,5 dkg friss élesztő,
  4. 1 ek méz,
  5. 2 kk só,
  6. 3-3,5 dl langyos víz,
  7. 1 ek olivaolaj,
  8. lenmag, szezámmag (tetszés szerint )

Elkészítése:

A liszteket és a  sót a kelesztőtálba összekeverem. A közepébe mélyedést nyomok, és belemorzsolom a z élesztőt, majd mézet csorgatok rá.A langyos víz felével összekeverem, és felfuttatom az élesztőt.

A többi vizet is hozzáadom, majd összedolgozom a tésztát. Lisztezett deszkára kiborítom, és alaposa kigyúrom. Feszes, rugalmas tésztát kell kapjak. Ez legalább 10 perces kidolgozást igényel. Visszateszem a kelesztőtálba, letakarom, és 30-40 percet kelesztem. 

Kiborítom a gyúródeszkára, téglalappá nyújtom. Olivaolajjal bekenem, lenmaggal és szezámmaggal behintem, majd hosszában 6 részre vágom. Mindegyik tésztacsík két végét ellenkező irányba tekerve megsodrom, majd a hat megtekert tésztacsíkot egymáshoz fogva együtt megcsavarom. Koszorút formázok belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsi közepére helyezem. Amíg 200 °C-ra bemelegszik a sütő pihentetem, kelesztem. Kb fél óra alatt készre sütöm. Rácsra teszem kihűlni.

 dsc02618.JPG

dsc02629.JPG

dsc02631.JPG

dsc02706.JPG

másodszor is megsütöttem..

dsc02707.JPG

dsc02708.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!