Hozzávalók:
- 10 szelet kicsontozott sertéstarja,
- só,
- őrölt bors,
- őrölt kömény,
- 15 dkg napraforgómag + a tetejét beszórni,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1/2 csokor friss kakukkfű vagy 1 mk szárított,
- 2 kisebb tojás,
- 5 dkg sajt,
- 10 dkg füstölt, házi szalonna,
- 30 dkg gomba,
- 2 kisebb sárgarépa,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 dl Gösser sör,
Elkészítése:
A tarja szeleteket fólia közé téve kiklopfolom, sózom, borsozom. köménnyel behintem.
A húsos szalonnát apró kockákra szelem, és kisütöm. A gombát megtisztítom, felszeletelem, és sülés közben a szalonnához adom. Kevergetve pirítom, zsírjára lesütöm. Félreteszem hűlni.
A napraforgómagot, a felkockázott sajtot, a fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a tojásokat, és a zsírjára pirított gombát elektromos aprítóba teszem, és durván pépesre aprítom. A masszának 1/3-át félreteszem.
A többi tölteléket 10 felé elosztom, és a kiterített hússzeletekre kenem, majd feltekerem, és hústűvel rögzítem.
Olajjal kikenek egy tűzálló sütőtálat, és a hústekercseket egymás mellé rakom. A megtisztított sárgarépát és a vöröshagymát felszeletelem, és a hús köré szórom.A sör felét, meg ugyanannyi vizet ráöntök, a tálat lefedem. A sütőben 160 °C-on, légkeveréssel kb 50 percig lassan sütöm. Ezután a fedőt leveszem, a félretett töltelék – masszát a húsra rászórom, az egészben hagyott napraforgó szemeket rányomkodom. A maradék sörrel meglocsolom, és változatlan lánggal még 15-20 percig sütöm. Amikor kész, tálra kitéve pihentetem.
A tepsiben maradt szaftot botmixerrel simára turmixolom. 1 kk lisztet simára kikeverek 2 ek tejföllel, és a felmelegített szaftot besűrítem vele.
Hagymás bulgurral tálalom tálalom. A hagymás bulgurt a pecsenyéstálon elterítem, a tarja tekercseket rárakom, és a mártással megöntözöm. A többi mártást külön kínálom hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: