Anna konyhája

Napraforgómagos – sörös sült tarja, újhagymás bulgurral

 dsc02589.JPG

Hozzávalók:

  1. 10 szelet kicsontozott sertéstarja,
  2. só, 
  3. őrölt bors,
  4. őrölt kömény,
  5. 15 dkg napraforgómag + a tetejét beszórni,
  6. 5 gerezd fokhagyma,
  7. 1 csokor petrezselyem,
  8. 1/2 csokor friss kakukkfű vagy 1 mk szárított,
  9. 2 kisebb tojás,
  10. 5 dkg sajt,
  11. 10 dkg füstölt, házi szalonna,
  12. 30 dkg gomba,
  13. 2 kisebb sárgarépa,
  14. 2 fej vöröshagyma,
  15. 2 dl Gösser sör,

Elkészítése:

A tarja szeleteket fólia közé téve kiklopfolom, sózom, borsozom. köménnyel behintem.

A húsos szalonnát apró kockákra szelem, és kisütöm. A gombát megtisztítom, felszeletelem, és sülés közben a szalonnához adom. Kevergetve pirítom, zsírjára lesütöm. Félreteszem hűlni.

A napraforgómagot, a felkockázott sajtot, a fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a tojásokat, és a zsírjára pirított gombát elektromos aprítóba teszem, és durván pépesre aprítom. A masszának 1/3-át félreteszem.

A többi tölteléket 10 felé elosztom, és a kiterített hússzeletekre kenem, majd feltekerem, és hústűvel rögzítem.

Olajjal kikenek egy tűzálló sütőtálat, és a hústekercseket egymás mellé rakom. A megtisztított sárgarépát és a vöröshagymát felszeletelem, és a hús köré szórom.A sör felét, meg ugyanannyi vizet ráöntök, a tálat lefedem.  A sütőben 160 °C-on, légkeveréssel  kb 50 percig lassan sütöm. Ezután a fedőt leveszem, a félretett töltelék – masszát a húsra rászórom, az egészben hagyott napraforgó szemeket rányomkodom. A maradék sörrel meglocsolom, és változatlan lánggal még 15-20 percig sütöm. Amikor kész, tálra kitéve pihentetem.

A tepsiben maradt szaftot botmixerrel simára turmixolom.  1 kk lisztet simára kikeverek 2 ek tejföllel, és a felmelegített szaftot besűrítem vele.

Hagymás bulgurral tálalom tálalom. A hagymás bulgurt a pecsenyéstálon elterítem, a tarja tekercseket rárakom, és a mártással megöntözöm. A többi mártást külön kínálom hozzá.

dsc02580.JPG

dsc02584.JPG

 

dsc02587_1.JPG

dsc02590.JPG

dsc02593.JPG

dsc02598.JPG

dsc02600.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!