Anna konyhája

Epres – mascarponés poharas

 dsc02579.JPG

Hozzávalók:

  1. 40 dkg eper, ( nekem most málna )
  2. 10 dkg porcukor,
  3. 5 dkg fehércsokoládé,
  4. 25 dkg mascarpone,
  5. 2,5 dl habtejszín,
  6. 1 csom habfixáló,

Elkészítése:

A fehércsokit vízgőz felett megolvasztom. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.

A mascarponét kikeverem 5 dkg porcukorral, a megolvasztott fehércsokival, majd óvatosan hozzáadom a felvert tejszín 2/3-át.

Annyi epret félreteszek ahány pohár krémet készítek. A többi epret összeturmixolom 5 dkg porcukorral, majd óvatosan hozzákeverem a maradék tejszínhabot.

Üveg pohárba rétegezem a krémet, és az eperöntetet, A tetejére 1-1 db eperszemet teszek. Fogyasztásig a hűtőbe teszem.

dsc02574.JPG

dsc02575.JPG

dsc02576.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!