Anna konyhája

Zakuszka frissen és télire

 

Hozzávalók:

  1. 2 kg vöröshagyma,
  2. 4 kg pritamin vagy kápia paprika,
  3. 4 kg padlizsán,
  4. 1 l paradicsomlé,
  5. só, bors,
  6. 1 tk őrölt kömény,
  7. 4-5 babérlevél,
  8. 2-3 tk majoránna,
  9. 1/2 l étolaj

Elkészítése:

A padlizsánt sütőbe megsütöm, ha már langyos, akkor a héját lehúzom, és húsdarálón ledarálom.

A paprikát, vöröshagymát megtisztítom, a paprikákat kicsumázom, mindkettőt felaprítom, majd szintén ledarálom .

Egy nagy edénybe összevegyítem őket, ráöntöm a paradicsomlét, az olajat, megszórom a fűszerekkel és összefőzöm . Kb 2 óra alatt éri el a megfelelő állagot, amit az olaj kicsapódása is jelez.

A lángot lezárom, késhegynyi nátrium-benzoátot keverek bele, és azonnal tiszta, 3-4 dl-es üvegekbe merem. Légmentesen lezárom, pléddel bélelt hűtőtáskába rakom, jól bebugyolálom, és kihűlésig ott hagyom.

Bármikor fogyasztható, friss házi kenyérre kenve az igazi , de pirított kenyérrel is érdemes kipróbálni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!