Hozzávalók:
- 2 kg vöröshagyma,
- 4 kg pritamin vagy kápia paprika,
- 4 kg padlizsán,
- 1 l paradicsomlé,
- só, bors,
- 1 tk őrölt kömény,
- 4-5 babérlevél,
- 2-3 tk majoránna,
- 1/2 l étolaj
Elkészítése:
A padlizsánt sütőbe megsütöm, ha már langyos, akkor a héját lehúzom, és húsdarálón ledarálom.
A paprikát, vöröshagymát megtisztítom, a paprikákat kicsumázom, mindkettőt felaprítom, majd szintén ledarálom .
Egy nagy edénybe összevegyítem őket, ráöntöm a paradicsomlét, az olajat, megszórom a fűszerekkel és összefőzöm . Kb 2 óra alatt éri el a megfelelő állagot, amit az olaj kicsapódása is jelez.
A lángot lezárom, késhegynyi nátrium-benzoátot keverek bele, és azonnal tiszta, 3-4 dl-es üvegekbe merem. Légmentesen lezárom, pléddel bélelt hűtőtáskába rakom, jól bebugyolálom, és kihűlésig ott hagyom.
Bármikor fogyasztható, friss házi kenyérre kenve az igazi , de pirított kenyérrel is érdemes kipróbálni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: