Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet féltenyérnyi darabokra vágom, megsózom és a lisztbe megforgatom.
A tojásokat a maradék liszttel simára keverem, majd 1-2 ek vizet adok hozzá, hogy sűrű massza legyen. Kevés sóval, borssal, curryporral és lereszelt hagymával fűszerezem. A hússzeleteket beleforgatom.
Széles serpenyőben, ujjnyi olajban mindkét oldalát 1-2 percig sütöm, amíg a bundája össze nem áll. Szűrőlapáttal kiemelem,lecsöpögtetem, egymás mellé tepsibe rakom. A szalonnát hússzelet nagyságúra vágom, és minden hússzeletre rakok egyet.
A maradék tojásos masszát a tejföllel elkeverem, és egyenletesen a tepsi tartalmára locsolom. 200 °C-on, kb 20 perc alatt pirosra sütöm.
Burgonyapürével és frankfurti zöld salátával tálalom.
frankfurti zöld mártás