Anna konyhája

Borzas túrós

dsc02364.JPG 

A tészta hozzávalói:

  1. 30 dkg liszt,
  2. 15 dkg margarin,
  3. 10 dkg cukor,
  4. 1 tojás,
  5. csipet só,
  6. vanília aroma,
  7. 1 csom sütőpor,
  8. 3 ek holland kakaó,

A töltelék hozzávalói:

  1. 50 dkg túró,
  2. 15 dkg cukor,
  3. 2 tojássárgája,
  4. 3 tojásfehérje
  5. 2 ek tejföl,
  6. 2 ek búzadara,

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a gyúródeszkára kimérem, összemorzsolom, majd kezdem összenyomkodni, gombóccá összegyúrni. Két részre osztom. Fóliába csomagolom és hűtőbe teszem.

A töltelékhez a túrót átnyomom, hozzákeverem a hozzávalókat a tojásfehérje kivételével, majd botmixerrel krémesre keverem.

A tojásfehérjét csipet só hozzáadásával kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémhez keverem.

Egy kb 23×33 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek. A kakaós tészta felét egy nagy lyukú reszelővel az aljára reszelem.

A túrós tölteléket rásimítom, majd a tészta másik felét is ráreszelem.

180 °C-on sütöm, kb 20 perc alatt megsütöm. A sütőpapírral együtt egy rácsra kiemelem, megvárom, hogy kihűljön, majd recés, éles késsel kockákra vágom. Tetejére porcukrot hintek, majd tálra teszem.

dsc02353.JPG

gombóccá állítom össze..

dsc02354.JPG

ráreszelem a lehűtött tésztát..

dsc02366.JPG

dsc02367.JPG

dsc02368.JPG

jó étvágyat !

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!