Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt, házi szalonna,
- 1 db nyers, kicsontozott, hátsó csülök,
- 3 db köröm,
- 3 db nagy fej vöröshagyma,
- 2 ek sertészsír,
- 3 db paradicsom,
- 3-4 zöld paprika,
- 3-4 db cseresznyepaprika,
- 3-4 ek őrölt pirospaprika,
- só, bors,
- száraz vörösbor,
Elkészítése:
A zsíron lepirítom az apró kockákra vágott szalonnát. Hozzáadom a felkockázott vöröshagymát, és üvegesre párolom. Az összedarabolt körmöt, és a felkockázott csülköt ráöntöm, és kicsit megpörkölöm, hogy a hús kivilágosodjon.A tűzről leveszem, megszórom pirospaprikával, és alaposan elkeverem. Felöntöm annyi vörösborral, hogy ellepje, és visszateszem a tűzre.
Hozzáadom a fűszereket, a felszeletelt paprikákat, és a paradicsomot. Egyenletes tűzön, lassan rotyogtatva, lefedve főzöm. Rázogatva, vagy jól alányúlva, óvatosan átforgatva keverem. Ha kell vízzel pótolom az elfőtt levet.Az utolsó félórában hozzáadom az összenyomott fokhagymát, ha mindenki erősen szereti, főzés közben megnyomkodom a csilipaprikákat. Akkor jó, ha a leve besűrűsödött, a hús omlósra megfőtt, és a szaftja ragad. Ez kb 3 óra múlva következik be.
Sós vízben főtt burgonyával, nyáron kovászos uborkával, télen vödrös savanyúsággal tálalom.




Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: