Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta, (hájból vagy margarinból),
- 30 dkg darált dió,
- 1 dl langyos tej,
- 1 ek cukor,
- 1 ek méz,
- 2 ek házi sárgabarack lekvár,
- 1 tk vanília aroma,
- 1 kk őrölt fahéj,
- 1 tojás a lekenéshez,
- darált dió és porcukor a szóráshoz,
Elkészítése:
A diótöltelékkel kezdem. A darált diót egy edénybe teszem. Ráöntöm a tejet, a cukrot, a dzsemet, és a fűszereket, és kevergetve felforrósítom.. A tűzről levéve hozzákeverem a mézet, és hűlni hagyom.
A leveles tésztát vékony (2-3 mm) téglalappá sodrom. Hosszában kb 10 cm-es csíkokra vágom. A tésztacsík közepére hosszú csíkban dió tölteléket halmozok, majd két oldalról felhajtom rá a tésztát. 12-14 cm hosszú darabokra vágom. Patkószerűen meghajlítom, a tetejét tojással lekenem, majd darált dióba mártom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom úgy, hogy a hajtás alul legyen. 200 °C-ra előmelegített sütőben sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: