Anna konyhája

Búrkifli hájas-leveles tésztából

 dsc02317.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg leveles tészta, (hájból vagy margarinból),
  2. 30 dkg darált dió,
  3. 1 dl langyos tej,
  4. 1 ek cukor,
  5. 1 ek méz,
  6. 2 ek házi sárgabarack lekvár,
  7. 1 tk vanília aroma,
  8. 1 kk őrölt fahéj,
  9. 1 tojás a lekenéshez,
  10. darált dió és porcukor a szóráshoz,

Elkészítése:

A diótöltelékkel kezdem. A darált diót egy edénybe teszem. Ráöntöm a tejet, a cukrot, a dzsemet, és a fűszereket, és kevergetve felforrósítom.. A tűzről levéve hozzákeverem a mézet, és hűlni hagyom.

A leveles tésztát vékony (2-3 mm) téglalappá sodrom. Hosszában kb 10 cm-es csíkokra vágom. A tésztacsík közepére hosszú csíkban dió tölteléket halmozok, majd két oldalról felhajtom rá a tésztát. 12-14 cm hosszú darabokra vágom. Patkószerűen meghajlítom, a tetejét tojással lekenem, majd darált dióba mártom.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom úgy, hogy a hajtás alul legyen. 200 °C-ra előmelegített sütőben sütöm.

dsc02307.JPG

dsc02313.JPG

dsc02314.JPG

dsc02316.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!