Hozzávalók a húsmártáshoz:
- 50 dkg darálthús, (fele marha,-fele sertéshús)
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 ek sűrített paradicsom,
- 1 dl paradicsomlé,
- só,
- őrölt bors,
- 1 ek őrölt pirospaprika,
- 1/2 csomó bazsalikom,
- 30 dkg gomba,
- 3-4 ek olaj,
Hozzávalók a besamelhez:
- 3,5 dkg vaj,
- 3,5 dkg liszt,
- 5 dl tej,
- só, bors,
- reszelt szerecsendió,
Hozzávalók a sajtréteghez:
- 25-30 dkg reszelt parmezán sajt,
Lasagne-metélt : A tál méretétől és a rétegek számától függően készítem elő a lasagne tésztát. Én egy kb 20×30 cm-es tálba vagy tepsibe , 4 rétegbe szoktam lerakni.
Elkészítése:
A húsmártáshoz 2 ek olajat felforrósítok. Hozzáadom a darált húsokat, és kevergetve fehéredésig sütöm.
A megtisztított gombát felszeletelem, és a húsra dobom, összekeverem.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, és a húshoz adom. Együtt párolom tovább.
A sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet is hozzákeverem, majd a sóval, a borssal, és a paprikával fűszerezem. A mártást még legalább 10 percig tovább párolom.
A megmosott bazsalikom leveleit eltépkedem, és a mártáshoz adom.A tűzről leveszem, félreteszem.
A sajtmártáshoz a vajat megolvasztom, hozzáadom a lisztet, és világosra pirítom. A meglangyosított tejjel felöntöm, csomómentesre keverem, és 3 percig főzöm. A fűszerekkel ízesítem.
Az előkészített tál aljába lerakom a lasagne tészta lapokat, majd a húsmártás, besamelmártás, reszelt sajt következik. Befedem a tészta lapokkal, és kezdem elölről a rétegzést.Minden besamel réteget megszórok bazsalikom levéllel. A legfelső réteg a sajt réteg legyen.
200 °C-on kb 40 percig sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: