Anna konyhája

Gombás-bazsalikomos lasagne

 dsc02283.JPG

Hozzávalók a húsmártáshoz:

  1. 50 dkg darálthús, (fele marha,-fele sertéshús)
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 3 gerezd fokhagyma,
  4. 2 ek  sűrített paradicsom,
  5. 1 dl paradicsomlé,
  6. só,
  7. őrölt bors,
  8. 1 ek őrölt pirospaprika,
  9. 1/2 csomó bazsalikom,
  10. 30 dkg gomba,
  11. 3-4 ek olaj,

Hozzávalók a besamelhez:

  1. 3,5 dkg vaj,
  2. 3,5 dkg liszt,
  3. 5 dl tej,
  4. só, bors,
  5. reszelt szerecsendió,

Hozzávalók a sajtréteghez:

  1. 25-30 dkg reszelt parmezán sajt,

Lasagne-metélt : A tál méretétől és a rétegek számától függően készítem elő a lasagne tésztát. Én egy kb 20×30 cm-es tálba vagy tepsibe , 4 rétegbe szoktam lerakni.

Elkészítése:

A húsmártáshoz 2 ek olajat felforrósítok. Hozzáadom a darált húsokat, és kevergetve fehéredésig sütöm.

A megtisztított gombát felszeletelem, és a húsra dobom, összekeverem.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, és a húshoz adom. Együtt párolom tovább.

A sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet is hozzákeverem, majd a sóval, a borssal, és a paprikával fűszerezem. A mártást még legalább 10 percig tovább párolom.

A megmosott bazsalikom leveleit eltépkedem, és a mártáshoz adom.A tűzről leveszem, félreteszem.

A sajtmártáshoz a vajat megolvasztom, hozzáadom a lisztet, és világosra pirítom. A meglangyosított tejjel felöntöm, csomómentesre keverem, és 3 percig főzöm. A fűszerekkel ízesítem.

Az előkészített tál aljába lerakom a lasagne tészta lapokat, majd a húsmártás, besamelmártás, reszelt sajt következik. Befedem a tészta lapokkal, és kezdem elölről a rétegzést.Minden besamel réteget megszórok bazsalikom levéllel. A legfelső réteg a sajt réteg legyen.

200 °C-on kb 40 percig sütöm.

dsc02268.JPG

dsc02269.JPG

dsc02279.JPG

dsc02280.JPG

dsc02282.JPG

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!