Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró,
- 1 ek búzadara,
- 3 db tojás,
- 10 dkg cukor,
- csipet só,
- 2 ek vanília kivonat,
- 2 ek tejföl,
- 50 dkg leveles tészta, (hájból vagy margarinból)
- 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése:
A túrót átnyomom, cukrozom, ízesítem, majd hozzákeverem a búzadarát, a tojások sárgáját és a tejfölt. A hűtőben állni hagyom, legalább egy órát, hogy a dara megduzzadjon. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túróhoz keverem.
A leveles tésztát 3 mm vékony, 65×44 cm-es téglalappá sodrom, és hosszában 4 részre vágom.
Mindegyik csík közepére túrókrémet teszek. Egy tojást felütök, és a töltelék mellett a tészta egyik oldalát tojással bekenem. A töltelék felett a tésztát egymásra hajtom, a tojás remekül összeragasztja őket.
Egy 28 cm-es átmérőjű, kerek sütőformába csigavonalba feltekerem. Tojással a tetejét bekenem, és 200 °C-ra előmelegített sütőben piros-ropogósra sütöm. Ha kicsit meghűlt, vékonyan porcukrot szórok rá.
Egy-két evőkanál vízzel kikeverem a baracklekvárt, lassú tűzön felforrósítom, ( nem főzöm ! ) és a túrós burek mellé kínálom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: