A nagypapa 89. szülinapjára a nagymama készítette !
Hozzávalók a kakaós piskótához:
Elkészítése.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával habosra keverem.
A tojásfehérjéket csipet só hozzáadásával kemény habbá verem. A tojássárgájából készült masszára halmozom a kemény habot, és keverőkanállal óvatosan beleforgatom. Rászórom a lisztet, a keményítőt és a kakaóport, és ezt is keverőkanállal beleforgatom. Semmiképp se géppel, mert összetörik a hab !
Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű kapcsos torta formát, és a piskóta masszát belesimítom.
A 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöm. Az első 15 percben nem szabad a sütőt kinyitni, mert a piskóta összeesik. 20 perc után tűpróbával ellenőrzöm. A sütőből kivéve még 10 percig hűlni hagyom a piskótát, majd kiemelem, és a sütőpapírt eltávolítom. Rácsra teszem teljes kihűlésig.
A krém hozzávalói:
Elkészítése:
A túrót áttöröm, majd csipet sóval, a vajjal, és a cukorral habosra keverem.
A tejszínből a habfixálóval kemény habot verek, majd óvatosan a túrókrémhez keverem. Egy kevés tejszínhabot hagyok a díszítéshez.
Összeállítás:
A kakaós piskótát a tálra teszem. A narancsokat megtisztítom. 2 db narancsot apró darabokra vágok.1 db narancsot cikkekre szedek.
A piskótára lazán, minden formai kötöttség nélkül ráhalmozom a túrós-tejszínes krémet úgy, hogy közben a narancs darabokat is rászórom. A krém tetejére rendezem a narancs cikkeket, közéjük tejszínhabot nyomok díszítésül.
Pár órára a hűtőbe teszem, majd azonnal tálalom. 🙂