Hozzávalók :
Elkészítése:
A gombát megtisztítom, felszeletelem.
A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágom, és 2 ek olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a darált húst, és a gombát, és zsírjára sütöm. Hozzákeverem a paradicsompürét, a fűszereket, és lassú tűzön 10 percet párolom.
Lehűtöm, majd a két tojást hozzákeverem.
A leveles tésztát vékony, 65×44 cm-es téglalapra nyújtom, majd hosszában 4 részre vágom. A csíkok közepére halmozom a gombás-húsos tölteléket. Egy tojást felütök, és a töltelék egyik oldalán a tésztát bekenem.
A tészta szélét ráhajtom a töltelékre, majd a tojással lekent részt áthajtom rajta. A tojás remekül összeragasztja a töltelék felett a tésztát.
Mind a négy tésztacsíkot így betöltöm, majd egy 28 cm átmérőjű kerek sütőformába, csigavonalban egymás után feltekerem őket. A tészta tetejét tojással lekenem, és 200 °C-ra előmelegített sütőben piros-ropogósra sütöm.
Forrón, melegen, hidegen, késsel-villával, vagy kézbe fogva egyaránt isteni !