Húsos-hagymás burek

 

Hozzávalók :

  1. 50 dkg leveles tészta,  (Hájból vagy margarinból)
  2. 50 dkg darálthús,
  3. 2 fej vöröshagyma,
  4. só, bors,
  5. oregano,
  6. bazsalikom,
  7. 2 ek étolaj,
  8. 2 db tojás,
  9. 1 dl paradicsompüré,
  10. 20 dkg gomba,
  11. 1 tojás a lekenéshez.
  12. reszelt sajt a tetejére

Elkészítése:

A gombát megtisztítom, felszeletelem.

A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágom, és 2 ek olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a darált húst, és a gombát, és zsírjára sütöm. Hozzákeverem a paradicsompürét, a fűszereket, és lassú tűzön 10 percet párolom.

Lehűtöm, majd a két tojást hozzákeverem.

A leveles tésztát vékony, 65×44 cm-es téglalapra nyújtom, majd hosszában 4 részre vágom. A csíkok közepére halmozom a gombás-húsos tölteléket. Egy tojást felütök, és a töltelék egyik oldalán a tésztát bekenem.

A tészta szélét ráhajtom a töltelékre, majd a tojással lekent részt áthajtom rajta. A tojás remekül összeragasztja a töltelék felett a tésztát.

Mind a négy tésztacsíkot így betöltöm, majd egy 28 cm átmérőjű kerek sütőformába, csigavonalban egymás után feltekerem őket. A tészta tetejét tojással lekenem, és 200 °C-ra előmelegített sütőben piros-ropogósra sütöm.

Forrón, melegen, hidegen, késsel-villával, vagy kézbe fogva egyaránt isteni !

Címkék: , ,
Tovább a blogra »