Hozzávalók:
- 5 db csirkecomb,
- só, bors,
- 30-35 dkg házi füstölt szalonna,
- 1 kg burgonya,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 1-2 ek étolaj,
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágom, és sós vízben félig megfőzöm. A vöröshagymát vékonyan felkarikázom.
A csirkecombokat kettévágom, picit sózom, ( a szalonna is sós ! ) borsozom.
A szalonnát felcsíkozom, és 1-2 ek olajon a zsírját kisütöm.
Egy cserép sütőtálat a szalonna kisült zsírjával kikenem, és a szalonnacsíkok felét beleszórom. A burgonyát leszűröm, és a felét a szalonnacsíkokra rendezem. Erre rakom rá a csirkecombokat, majd rászórom a vöröshagyma karikákat, rányomom a fokhagymát, és a maradék szalonnát. Az egészet befedem a burgonya másik felével, majd a tetejét a kisült szalonnazsírral meglocsolom.
Ráteszem a fedelét, vagy lezárom egy fóliával, és 170 °C-on sütöm. Amikor a csirkecombok megpuhultak a fedőt leveszem, és pár percig pirítom a tetejét.
Vödrös savanyúsággal tálaltam. Ízletes, gyors étel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: