Anna konyhája

Szalonnás burgonyában sült csirkecomb

 dsc02208.JPG

Hozzávalók:

  1. 5 db csirkecomb,
  2. só, bors,
  3. 30-35 dkg házi füstölt szalonna,
  4. 1 kg burgonya,
  5. 2 nagy fej vöröshagyma,
  6. 5 gerezd fokhagyma,
  7. 1-2 ek étolaj,

Elkészítése:

A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágom, és sós vízben félig megfőzöm. A vöröshagymát vékonyan felkarikázom.

A csirkecombokat kettévágom, picit sózom, ( a szalonna is sós ! ) borsozom.

A szalonnát felcsíkozom, és 1-2 ek olajon a zsírját kisütöm.

Egy cserép sütőtálat a szalonna kisült zsírjával kikenem, és a szalonnacsíkok felét beleszórom. A burgonyát leszűröm, és a felét a szalonnacsíkokra rendezem. Erre rakom rá a csirkecombokat, majd rászórom a vöröshagyma karikákat, rányomom a fokhagymát, és a maradék szalonnát. Az egészet befedem a burgonya másik felével, majd a tetejét a kisült szalonnazsírral meglocsolom.

Ráteszem a fedelét, vagy lezárom egy fóliával, és 170 °C-on sütöm. Amikor a csirkecombok megpuhultak a fedőt leveszem, és pár percig pirítom a tetejét.

Vödrös savanyúsággal tálaltam. Ízletes, gyors étel.

dsc02201.JPG

dsc02202.JPG

dsc02207.JPG

dsc02210.JPG

dsc02212.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!