A tészta hozzávalói:
- 35 dkg liszt,
- csipet só,
- 5 dkg margarin,
- 1 db tojás,
- 1,5 dkg szalakáli,
- 1,5 dl langyos tej.
A krém hozzávalói:
- 1/2 l tej,
- 1 db tojás,
- 2 ek liszt,
- 20 dkg vaj,
- 15 dkg cukor,
- 2 csom vaníliás cukor, vagy 1 ek van .aroma,
Elkészítése:
Egy pohárba teszem a szalakálit, és ráöntöm a langyos tejet. Megvárom amíg felfut, majd a tészta többi hozzávalóit összemorzsolom, és a szalakális tejjel együtt összegyúrom.
Három gombócot készítek, majd 30×30 cm-es lapot sodrok mindegyikből. Kivajazott, lisztezett sütőlapon, 180 °C-on szép világosbarnára sütöm. A tészták széleit éles késsel kiegyenesítem, Az eredeti recept a három lapot simán betölti.
Én most tortaformát szerettem volna inkább készíteni, ezért mindegyik lapot középen kettévágtam.
A krémhez a tojást, és 2-3 ek tejet simára kevertem a liszttel, és a vaníliával.
A tejet felmelegítem, majd fokozatosan hozzákeverem a lisztes keveréket. Sűrűre főzöm, majd kihűtöm
A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverem a cukorral, majd kanalanként hozzákeverem a főzött krémet.Hűtőbe teszem, majd géppel habosra keverem.
A tésztalapokat betöltöm, tetejére egy tömör vágódeszkát teszek nehezéknek, és pár órára a hűtőbe teszem. Amikor kellőképpen áthűlt, és a tésztalapok is megpuhultak,a tetejére porcukrot hintek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: