Anna konyhája

Sógor süti

dsc02057.JPG 

A tészta hozzávalói:

  1. 35 dkg liszt,
  2. csipet só,
  3. 5 dkg margarin,
  4. 1 db tojás,
  5. 1,5 dkg szalakáli,
  6. 1,5 dl langyos tej.

A krém hozzávalói:

  1. 1/2 l tej,
  2. 1 db tojás,
  3. 2 ek liszt,
  4. 20 dkg vaj,
  5. 15 dkg cukor,
  6. 2 csom vaníliás cukor, vagy 1 ek van .aroma,

Elkészítése:

Egy pohárba teszem a szalakálit, és ráöntöm a langyos tejet. Megvárom amíg felfut, majd a tészta többi hozzávalóit összemorzsolom, és a szalakális tejjel  együtt összegyúrom.

Három gombócot készítek, majd 30×30 cm-es lapot sodrok mindegyikből. Kivajazott, lisztezett sütőlapon, 180 °C-on szép világosbarnára sütöm. A tészták széleit éles késsel kiegyenesítem, Az eredeti recept a három lapot simán betölti.

Én most tortaformát szerettem volna inkább készíteni, ezért mindegyik lapot középen kettévágtam.

A krémhez a tojást, és 2-3 ek tejet simára kevertem a liszttel, és a vaníliával.

A tejet felmelegítem, majd fokozatosan hozzákeverem a lisztes keveréket. Sűrűre főzöm, majd kihűtöm

A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverem a cukorral, majd kanalanként hozzákeverem a főzött krémet.Hűtőbe teszem, majd géppel habosra keverem.

A tésztalapokat betöltöm, tetejére egy tömör vágódeszkát teszek nehezéknek, és pár órára a hűtőbe teszem. Amikor kellőképpen áthűlt, és a tésztalapok is megpuhultak,a tetejére porcukrot hintek.

dsc02070.JPG

dsc02068.JPG

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!