Hozzávalók:
- 3 db főtt tojás,
- 1 csokor metélőhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 kígyóuborka,
- 1/4 fej fehér káposzta.
- 15 dkg majonéz,
- 1 ek mustár,
- só,
- őrölt fehér és fekete bors,
- 1 szál torma frissen lereszelve, ( vagy ecetes torma,)
- liszt és darabosra tört kukoricapehely a panírozáshoz,
- 2 tojás a forgatáshoz,
- 6 szelet borjúhús,
- olaj,
Elkészítése:
3 tojást keményre megfőzök, megtisztítom, és finomra aprítom.A megtisztított hagymákat, az uborkát, és a káposztát apróra vágom.Az előkészített hozzávalókat összekeverem a majonézzel és a mustárral. Sóval és őrölt fehér borssal ízesítem.
A hússzeleteket megsózom, borsozom, reszelt tormával bekenem, és pár órára a hűtőbe rakom.
A hússzeleteket lisztbe forgatom, majd az elhabart tojásba, végül a morzsás kukoricapehelybe.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, olajjal belocsolom, a bepanírozott hússzeleteket belerakom. A tetejüket olajjal bespriccelem, és 170 °C-on, lassan sütöm. Félidőben megforgatom. A kívűl ropogósra sült húst egy fedeles tálba kiszedem, tálalásig letakarva tartom.
Párolt rizzsel vagy kölessel és a majonézes salátával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: