Anna konyhája

Kukoricapelyhes borjúhús frissen reszelt tormával, majonézes friss salátával

 dsc02065.JPG

Hozzávalók:

  1. 3 db főtt tojás,
  2. 1 csokor metélőhagyma,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 1 kígyóuborka,
  5. 1/4 fej fehér káposzta.
  6. 15 dkg majonéz,
  7. 1 ek mustár,
  8. só,
  9. őrölt fehér és fekete bors,
  10. 1 szál torma frissen lereszelve, ( vagy ecetes torma,)
  11. liszt és darabosra tört kukoricapehely a panírozáshoz,
  12. 2 tojás a forgatáshoz,
  13. 6 szelet borjúhús,
  14. olaj,

Elkészítése:

3 tojást keményre megfőzök, megtisztítom, és finomra aprítom.A megtisztított hagymákat, az uborkát, és a káposztát apróra vágom.Az előkészített hozzávalókat összekeverem a majonézzel és a mustárral. Sóval és őrölt fehér borssal ízesítem.

A hússzeleteket megsózom, borsozom, reszelt tormával bekenem, és pár órára a hűtőbe rakom.

A hússzeleteket lisztbe forgatom, majd az elhabart tojásba, végül a morzsás kukoricapehelybe.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, olajjal belocsolom, a bepanírozott hússzeleteket belerakom. A tetejüket olajjal bespriccelem, és 170 °C-on, lassan sütöm. Félidőben megforgatom. A kívűl ropogósra sült húst egy fedeles tálba kiszedem, tálalásig letakarva tartom. 

Párolt rizzsel vagy kölessel és a majonézes salátával tálalom.

dsc02066.JPG

 

 

dsc02059.JPG

dsc02061.JPG

dsc02062.JPG

dsc02064.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!