
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 15 dkg cukor,
- 12 dkg vaj,
- 4 tojás,
- 1 tk vegyes őrölt fűszer, (kardamom, szegfűszeg, fahéj, vaníliás cukor,)
- csipet só,
Elkészítése:
A cukrot, a vajat és a tojásokat géppel habosra keverem. Hozzáadom a lisztet és a fűszereket, és simára keverem.
Egy sűrű, kenhető masszát kaptam.
Az ostyasütőt nagyon vékonya olajjal bekenem és felforrósítom. Közepére egy kiskanállal diónyi adagot teszek, és mindkét oldalát megsütöm. Ha felforrósodott az ostyasütő, oldalanként 2-3 másodpercig sütöm. Egy lapáttal leemelem és azonnal rátekerem egy fakanál nyelére. Pár másodperc után a fakanalat kihúzom. Ez az idő elég is arra, hogy lehűljön és ropogóssá váljon.
Megjegyzés : Ma párásabb volt a levegő, ezért 80 °C-os, kitámasztott ajtajú sütőben, kb 1/2 órát szárítottam. Teljesen kiszáradt, finoman roppanós lett.












Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: