Anna konyhája

Ropogós-fűszeres ostyarudak

dsc02041.JPG 

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 15 dkg cukor,
  3. 12 dkg vaj,
  4. 4 tojás,
  5. 1 tk vegyes őrölt fűszer, (kardamom, szegfűszeg, fahéj, vaníliás cukor,)
  6. csipet só,

Elkészítése:

A cukrot, a vajat és a tojásokat géppel habosra keverem. Hozzáadom a lisztet és a fűszereket, és simára keverem.

Egy sűrű, kenhető masszát kaptam.

Az ostyasütőt nagyon vékonya olajjal bekenem és felforrósítom. Közepére  egy kiskanállal diónyi adagot teszek, és mindkét oldalát megsütöm. Ha felforrósodott az ostyasütő, oldalanként 2-3 másodpercig sütöm. Egy lapáttal leemelem és azonnal rátekerem egy fakanál nyelére. Pár másodperc után a fakanalat kihúzom. Ez az idő elég is arra, hogy lehűljön és ropogóssá váljon. 

Megjegyzés : Ma párásabb volt a levegő, ezért 80 °C-os,  kitámasztott ajtajú sütőben, kb  1/2 órát szárítottam. Teljesen kiszáradt, finoman roppanós lett.

dsc02037.JPG

dsc02038.JPG

dsc02039.JPG

dsc02042.JPG

dsc02043.JPG

dsc02044.JPG

dsc02045.JPG

dsc02046.JPG

dsc02047.JPG

dsc02048.JPG

dsc02049.JPG

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!