Csirkemellfilé bazsalikomos mártással és aszalt paradicsomos bulgurral

Hozzávalók:

  1. 60 dkg csirkemell,
  2. só,
  3. bors,
  4. 1 citrom,
  5. 2-3 ek olaj,

A bulgurhoz:

  1. 4 dl bulgur,
  2. 7-8 dl paradicsomlé,
  3. 6 szem aszalt paradicsom,
  4. só,
  5. bors,
  6. 2 ek olaj,

A bazsalikomos mártáshoz:

  1. 2 ek olaj,
  2. 3 ek-nyi apróra vágott bazsalikomlevél, vagy szárított,
  3. 3 dl húsleveslé,
  4. 1 dl tejszín,
  5. 2 tk liszt,
  6. 1 ek szójaszósz,

Elkészítés:

A csirkemellet lapjába vágjuk, hogy 8 szelet legyen belőle. Kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A citrom levét rányomom, és hűtőbe teszem.

A bulgurt alaposan megmosom, és 2 ek olajon megpirítom. A paradicsomlevet és az apróra vágott aszalt paradicsomot hozzáadom. Sóval, borssal fűszerezem. Amikor felforr, kis lángra állítom, és lefedem. 5-6 perc után a tűzről leveszem, egy konyharuhával letakarva, gőzében hagyom puhulni.

A mártáshoz az olajat egy serpenyőben felforrósítok, majd a felaprított bazsalikomot beleszórom. Egy perc alatt megfonnyasztom, majd a húslevessel felengedem és 2-3 percig főzöm. A tejszínben a lisztet simára keverem, majd a bazsalikomos mártást besűrítem. Végül a szójaszósszal ízesítem.

A hús sütéshez az olajat egy serpenyőben felforrósítom, majd a hússzeleteket oldalanként 2 perc alatt pirosra sütöm.

A bazsalikomos mártással leöntve, a paradicsomos bulgurral tálalom.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »