Hozzávalók:
A bulgurhoz:
A bazsalikomos mártáshoz:
Elkészítés:
A csirkemellet lapjába vágjuk, hogy 8 szelet legyen belőle. Kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A citrom levét rányomom, és hűtőbe teszem.
A bulgurt alaposan megmosom, és 2 ek olajon megpirítom. A paradicsomlevet és az apróra vágott aszalt paradicsomot hozzáadom. Sóval, borssal fűszerezem. Amikor felforr, kis lángra állítom, és lefedem. 5-6 perc után a tűzről leveszem, egy konyharuhával letakarva, gőzében hagyom puhulni.
A mártáshoz az olajat egy serpenyőben felforrósítok, majd a felaprított bazsalikomot beleszórom. Egy perc alatt megfonnyasztom, majd a húslevessel felengedem és 2-3 percig főzöm. A tejszínben a lisztet simára keverem, majd a bazsalikomos mártást besűrítem. Végül a szójaszósszal ízesítem.
A hús sütéshez az olajat egy serpenyőben felforrósítom, majd a hússzeleteket oldalanként 2 perc alatt pirosra sütöm.
A bazsalikomos mártással leöntve, a paradicsomos bulgurral tálalom.