Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell,
- só,
- bors,
- 1 citrom,
- 2-3 ek olaj,
A bulgurhoz:
- 4 dl bulgur,
- 7-8 dl paradicsomlé,
- 6 szem aszalt paradicsom,
- só,
- bors,
- 2 ek olaj,
A bazsalikomos mártáshoz:
- 2 ek olaj,
- 3 ek-nyi apróra vágott bazsalikomlevél, vagy szárított,
- 3 dl húsleveslé,
- 1 dl tejszín,
- 2 tk liszt,
- 1 ek szójaszósz,
Elkészítés:
A csirkemellet lapjába vágjuk, hogy 8 szelet legyen belőle. Kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A citrom levét rányomom, és hűtőbe teszem.
A bulgurt alaposan megmosom, és 2 ek olajon megpirítom. A paradicsomlevet és az apróra vágott aszalt paradicsomot hozzáadom. Sóval, borssal fűszerezem. Amikor felforr, kis lángra állítom, és lefedem. 5-6 perc után a tűzről leveszem, egy konyharuhával letakarva, gőzében hagyom puhulni.
A mártáshoz az olajat egy serpenyőben felforrósítok, majd a felaprított bazsalikomot beleszórom. Egy perc alatt megfonnyasztom, majd a húslevessel felengedem és 2-3 percig főzöm. A tejszínben a lisztet simára keverem, majd a bazsalikomos mártást besűrítem. Végül a szójaszósszal ízesítem.
A hús sütéshez az olajat egy serpenyőben felforrósítom, majd a hússzeleteket oldalanként 2 perc alatt pirosra sütöm.
A bazsalikomos mártással leöntve, a paradicsomos bulgurral tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: