Hozzávalók a tortilla tésztához:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 10 dkg kukoricaliszt,
- 1 kk só, 1 ek olivaolaj,
- 1 ek étolaj,
- langyos víz,
A töltelékhez: (természetesen tetszőlegesen variálható )
- sonkaszeletek vagy kolbász karikák,
- vöröshagyma és lila hagyma karikák,
- jól olvadó sajtok, (nekem gouda és ementáli volt )
Elkészítése:
A liszteket, a sóval és az olajokkal összemorzsolom, majd vízzel közepes keménységű tésztát gyúrok. Meghengergetem, majd 8 egyenlő darabra vágom. Gömbölyű gombócokat készítek. Egy órát pihentetem, majd palacsinta serpenyő méretű kerek lapot sodrok. Felforrósítom a serpenyőt, a tortilla lapokat elősütöm. Mindkét oldalát 1-2 percig sütöm, közben többször megforgatom egy lapáttal.
A lapot a serpenyőben hagyom, és a lángot tartalékra veszem.
Rápakolom a töltelékeket. Először a sonkaszeleteket, majd a vöröshagyma karikákat, végül a sajttal befedem. A sajtszeleteket a szélekhez közel teszem, hogy összeolvassza a lapokat. Egy másik tortilla lappal betakarom.
A lángot felerősítem, és mindkét oldalát megpirítom. Én egy azonos méretű fedővel préselem össze a két betöltött lapot, majd lapáttal megfordítom, és a másik felét is megpirítom.
Tányérra csúsztatom, négy részre vágom, és már forrón tálalom is.
sonkás-sajtos-lila hagymás
kolbászos-sajtos-lila hagymás
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: