Hozzávalók:
Elkészítése:
A ponty szeleteket besózom, borsozom, és pár órára a hűtőbe rakom.
Egy megfelelő méretű tepsit vagy tűzálló tálat kikenek olajjal. és a ponty szeleteket egymás mellé fektetem.
A vöröshagymát megtisztítom, kettévágom és felkarikázom, majd a pontyra rárakom. A bacon,- majd a sajt szeletekkel a hagymát betakarom. Fóliával vagy fedővel a tálat letakarom, és 200 °C-on 25 percet sütöm, majd a fóliát leveszem és 10 percet sütöm, hogy a hal egy kis színt kapjon.
Közben 2 dl tejfölt kikeverek 1 ek ketchuppal, és a halra öntöm. Újra visszateszem a sütőbe, és rápirítom az ízesített tejfölt.
Nagyon ízletes, finom lett a végeredmény, amit én friss házi kenyérrel tálaltam, legközelebb pár szelet burgonyát is dobálok a hal köré.