Hozzávalók:
+
Elkészítése:
A hozzávalókat kimérem, és egy tálba öntöm. Összekeverem, kézzel átgyúrom, és 1 órát pihentetem.
Egy sütőpapír közepére kimérek egy 25×30 cm-es téglalapot.
Az tésztát a sütőpapíron szétnyomkodom, majd sodrófával kisimítom.
15 db, 10×5 cm-es téglalapokra vágom, úgy, hogy egy nagyméretű éles kést a kijelölt vonalak mentén lenyomkodva felszeletelem. (vonalzót használtam! 😀 ) A kést húzni nem lehet a magok miatt !
A tetejét tojásfehérjével lekentem, majd magokkal , és reszelt sajttal beszórtam.
Légkeverésen, 180 °C-ra előmelegített sütőben, 25 perc alatt friss-ropogósra sütöttem. Szinte azonnal kiszedtem, rácsra tettem hűlni. A lapok tökéletesen elváltak egymástól.
Friss és ropogós marad. Önálló rágcsaként, és kenyérként is remek !
Az eredeti receptet itt találtam.