Hozzávalók:
- 50 dkg orda vagy ricotta vagy túró,
- 3 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 3 csom. vaníliás cukor,
- 5 dkg búzadara,
- 3 dkg liszt,
- kimagozott meggy tetszés szerint,
- csipet só,
Elkészítése:
Szétválasztom a tojások sárgáját és fehérjét.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem.
A tojássárgákat a cukorral, az ordával,a vaníliával,a darával és a liszttel gépi keverővel simára, habosra keverem. Kézi habverővel lazán hozzákeverem a tojásfehérje habot.
Egy sütőpapírral kibélelt, kb 20×30 cm-es tepsibe simítom. A tetejére szórom a meggyet, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen, 25-30 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után szeletelem, tetejére porcukrot szórok, és tálra rakom.
Puha, könnyű, habos, és sajnos nagyon eteti magát !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: