Anna konyhája

Egres mártás

dsc01938_masolata.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg egres vagy piszke,
  2. 1 dl tejszín,
  3. 1 ek méz vagy barna cukor,
  4. 1 ek liszt,
  5. csipet só,
  6. fél citrom héja és leve,
  7. 1 ek vaj,

Elkészítése:

Az egrest megtisztítom, megmosom és egy lábasba teszem. Édesítem, reszelve vagy egészben hozzáadom a citrom héját, és annyi vízben felteszem főni, hogy éppen ellepje. Mielőtt a szemek megrepednének behabarom. A tejszínt simára keverem a liszttel, és folyamatos keverés mellett csorgatom a mártáshoz. Csipet sót dobok rá, egyet forralok rajta, közben hozzákeverem a vajat. A tűzről leveszem, és közvetlenül a tálalás előtt egy kis citromlevet facsarok rá.

Főtt hús mellé tálalom.

dsc01937_masolata.JPG

csak a férjem kedvére…..:)

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!