Anna konyhája

Hagymás gersli

dsc01913.JPG

Hozzávalók:

  1. 25 dkg árpagyöngy vagy gersli,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 3 ek olaj,
  4. kb 1 l húsleveslé,(ennek híján: víz, )
  5. 1 db apróra vágott paradicsom,
  6. 1 db apróra vágott paprika,
  7. 2-3 rerezd fokhagyma áttörve,

Elkészítése:

A gerslit előző nap este alaposan, több vízben megmosom.  Vizet öntök rá, hogy jól ellepje, és egy éjszakát ázni hagyom.

Másnap a finomra aprított vöröshagymát olajon puhára párolom. Hozzáadom a megáztatott gerslit, elkeverem, majd felöntöm 1/2 l húsleveslével. Hozzáadom a paprikát és a paradicsom, és a fokhagymát. Lefedem, és alacsony lángon  25 percig főzöm, néha megkeverem.Ha szükséges hozzáadok még húslevet

A tűzről leveszem, és lefedve gőzölöm a teljes puhulásig.

dsc01912.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!