Hozzávalók:
- 25 dkg árpagyöngy vagy gersli,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 ek olaj,
- kb 1 l húsleveslé,(ennek híján: víz, )
- 1 db apróra vágott paradicsom,
- 1 db apróra vágott paprika,
- 2-3 rerezd fokhagyma áttörve,
Elkészítése:
A gerslit előző nap este alaposan, több vízben megmosom. Vizet öntök rá, hogy jól ellepje, és egy éjszakát ázni hagyom.
Másnap a finomra aprított vöröshagymát olajon puhára párolom. Hozzáadom a megáztatott gerslit, elkeverem, majd felöntöm 1/2 l húsleveslével. Hozzáadom a paprikát és a paradicsom, és a fokhagymát. Lefedem, és alacsony lángon 25 percig főzöm, néha megkeverem.Ha szükséges hozzáadok még húslevet
A tűzről leveszem, és lefedve gőzölöm a teljes puhulásig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: