Hozzávalók:
- 30 dkg leveles tészta, (hájból vagy margarinból )
- 6-7 db alma, (sárga, piros és zöld héjú vegyesen )
- 3 ek citromlé + 1 ek cukor az alma főzéséhez,
- 3-4 ek cukor +1 csom vaníliás cukor +1 tk őrölt fahéj a szóráshoz,
Elkészítése:
A megtisztított almákat kettévágom, a magházat kikanyarítom, és vékony szeletekre vágom.
Egy edénybe vizet forralok, cukorral és citromlével ízesítem, majd az almaszeleteket belerakom, és addig főzöm, amíg el nem kezd ! puhulni az alma. Ez max 2 perc. Így nem esik szét, de már hajlítható. Szűrőlapáttal papírkendőre kiszedem, és leszárítom.
A leveles tésztát vékonyra nyújtom, derelyevágóval 2,5-3 cm széles csíkokra vágom.
A cukrot összekeverem a vaníliával és a fahéjjal, majd rászitálom a kinyújtott tésztára. Sodrófát végighengergetek rajta, hogy rögzítsem a fahéjas-cukros keveréket.
Az almaszeleteket a tésztacsíkokra rendezem úgy, hogy egymást kissé fedjék, és az almaszeletek íve túllógjon a tésztán.
A tésztacsíkokat szorosan feltekerem, és egy fogpiszkálóval a tésztavéget rögzítem.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakom, és 180 °C-ra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütöm.A tepsiben hagyom kihűlni, majd tálra rakom, és porcukorral beszórom.
Finom, mutatós, gyorsan elkészíthető sütemény.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: