Hozzávalók:
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt,
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
- 4,5 dkg zabpehely,
- 5 dkg lenmag,
- 5 dkg napraforgómag,
- 5 dkg, tökmag,
- 5 dkg szezámmag,
- 1,5 kk só,
- 1 tk sütőpor,
- 1 dl olaj,
- 2 dl víz
Elkészítése:
A magokat serpenyőben folyamatos kevergetés-rázogatás mellett megpirítom. Egy tálba öntöm, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót. Összekeverem, majd kézzel összeállítom. Pontosan lemérve kétfelé veszem.
Egy sütőpapírt a gáztepsibe terítek. A közepére rámérek 25×30 cm-es téglalapot. A massza felét ráhalmozom, és sodrófával a kívánt méretűre sodrom. Hosszában három, széltében öt részre osztom. Tehát 15 db 10×5 cm-es téglalapra szeletelem. Egy nagyobb méretű késsel csak a késpengét lenyomva vágom !! (a magok miatt húzni nem lehet a kést )
A másik adaggal ugyanígy járok el. A két teosit egyszerre sütöm. Légkeveréssel, 170 °C-on, 30 perc alatt tökéletesen ropogósra pirul. Kihűlés után ruhaszalvétával bélelt, fedeles tálcára raktam.
A boltival összehasonlítani sem lehet ! Nagyon jó ízű, ropogós, akár önmagában is fogyasztható, de a kenyeret is tökéletesen helyettesítheti !
Ezt a remek receptet itt találtam.
sütés előtt…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: