Hozzávalók:
Elkészítése.
A liszteket és a korpát a kelesztőtálba kimérem, közepébe morzsolom az élesztőt, mézet csorgatok rá, majd langyos vízzel felfuttatom az élesztőt.
Megsózom, hozzáöntöm az olajat, rászórom a magokat, és langyos víz fokozatos hozzáadásával összekeverem. Dagasztógéppel folytatom tovább, és sima, feszes tésztát dagasztok. Letakarva 1 órát kelesztem.
Lisztezett felületre borítom, kézzel ellapítom, majd a szélétől a közepe felé hajtogatva a tésztát alaposan átgyúrom, gömbölyítem. Meglisztezem, letakarom, és 1/2 órát pihentetem, kelesztem.
Pontosan addig, amíg a sütő 230 °C-ra bemelegszik. Az aljába vizet rakok.
A kenyér közepén éles pengével bevágást ejtek, vízzel bespriccelem, és a forró sütőbe teszem. 20 perc után a hőfokot 200 °C-ra leveszem, a vizes tálat kiemelem. Tovább sütöm még 30 percet. Ha szükséges sütőpapírral a tetejét letakarom.
Kivéve rácsra teszem és hagyom kihűlni.