Anna konyhája

Levendulaszirup

 

Hozzávalók:

  1. 30 dkg cukor,
  2. 10 ág levendulavirág,
  3. fél citrom leve,
  4. 5 dl víz,

Elkészítése:

Vizet öntök egy fazékba, öt percig forralom, ezalatt a cukor egy kicsit sziruposodik. Leveszem a tűzről és hozzáöntöm a citromlevet.

Egy szélesebb szájú, jól zárható üvegbe teszem a levendulaágakat, és ráöntöm a még forró szirupot.

Lezárom és állni hagyom pár hétig. Krémek sütemények, /1, /2, fagylaltok ízesítője lehet.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!