Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli tarja,
- 40 dkg megtisztított gomba,
- olaj,
- liszt,
- 1 fej vöröshagyma,
- 4+4 gerezd fokhagyma,
- 2 db zsemle,
- friss petrezselyem levél,
- só, bors,
- 4 db főtt tojás,
- 8 szelet sajt,
A burgonya püréhez:
- 1 kg burgonya,
- só,
- 5 dkg vaj,
- 1/2 dl tej,
- 5 gerezd fokhagyma,
Elkészítése:
A tarjaszeleteket 2 fólia közé helyezem, és kiklopfolom, majd sózom, borsozom, zúzott fokhagymát kenek mindkét oldalukra. Olajjal alaposan bekenem, és egy jénai tálba rétegesen lerakom. Legalább 1 napra a hűtőbe teszem.
Elkészítem a tölteléket :
A vöröshagymát, fokhagymát aprítóba teszem. 2 ek olajon megpárolom a hagymákat, majd rádobom a felaprított gombát, és zsírjára sütöm. Sózom, borsozom, petrezselyem zöldet aprítok rá.
A zsemléket felnégyelem, vizet öntök rá, és megáztatom. Mihelyt megszívta magát vízzel, kifacsarom, és szétmorzsolva a gombás töltelékhez keverem.
A tojásokat megfőzöm, megtisztítom, és felkockázom. A töltelékhez keverem.
A fűszeres tarjaszeleteket az olajból kiemelem, lecsöpögtetem, majd lisztbe forgatom. A fűszeres olajat egy serpenyőbe átöntöm, és a hússzeleteket hirtelen, erős lángon elősütöm.
Egy mélyebb tepsit kikenek a hússütésből megmaradt olajjal. A hússzeleteket egymás mellé rakom, a gombás tölteléket ráhalmozom, és 1-1 sajtszeletet fektetek rá.
200 °C-ra állítom a sütőt, és addig sütöm, amíg a sajt ráolvad.
Közben elkészítem a krumplipürét. Legutoljára készítem, hogy melegen, frissen tudjam tálalni.
A megtisztított burgonyát, felkarikázom, és sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón áttöröm, hozzáadom a tejet, a vajat, és a pépesített fokhagymát. Gépi habverővel habosra keverem. Azonnal tálalom.
Savanyúságként a télre eltett ” vödrösből” a karfiolt adtam hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: