Anna konyhája

Gombás búboshús fokhagymás krumplipürével

 dsc01849.JPG

Hozzávalók:

  1. 8 szelet csont nélküli tarja,
  2. 40 dkg megtisztított gomba,
  3. olaj,
  4. liszt,
  5. 1 fej vöröshagyma,
  6. 4+4 gerezd fokhagyma,
  7. 2 db zsemle,
  8. friss petrezselyem levél,
  9. só, bors,
  10. 4 db főtt tojás,
  11. 8 szelet sajt,

A burgonya püréhez:

  1. 1 kg burgonya,
  2. só,
  3. 5 dkg vaj,
  4. 1/2 dl tej,
  5. 5 gerezd fokhagyma,

Elkészítése:

A tarjaszeleteket 2 fólia közé helyezem, és kiklopfolom, majd sózom, borsozom, zúzott fokhagymát kenek mindkét oldalukra. Olajjal alaposan bekenem, és egy jénai tálba rétegesen lerakom. Legalább 1 napra a hűtőbe teszem.

Elkészítem a tölteléket :

A vöröshagymát, fokhagymát aprítóba teszem. 2 ek olajon megpárolom a hagymákat, majd rádobom a felaprított gombát, és zsírjára sütöm. Sózom, borsozom, petrezselyem zöldet aprítok rá.

A zsemléket felnégyelem, vizet öntök rá, és megáztatom. Mihelyt megszívta magát vízzel, kifacsarom, és szétmorzsolva a gombás töltelékhez keverem.

A tojásokat megfőzöm, megtisztítom, és felkockázom. A töltelékhez keverem.

A fűszeres tarjaszeleteket az olajból kiemelem, lecsöpögtetem, majd lisztbe forgatom. A fűszeres olajat egy serpenyőbe átöntöm, és a hússzeleteket hirtelen, erős lángon elősütöm.

Egy mélyebb tepsit kikenek a hússütésből megmaradt olajjal. A hússzeleteket egymás mellé rakom, a gombás tölteléket ráhalmozom, és 1-1 sajtszeletet fektetek rá.

200 °C-ra állítom a sütőt, és addig sütöm, amíg a sajt ráolvad.

Közben elkészítem a krumplipürét. Legutoljára készítem, hogy melegen, frissen tudjam tálalni.

A megtisztított burgonyát, felkarikázom, és sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón áttöröm, hozzáadom a tejet, a vajat, és a pépesített fokhagymát. Gépi habverővel habosra keverem. Azonnal tálalom.

Savanyúságként a télre eltett ” vödrösből” a karfiolt adtam hozzá.

dsc01791.JPG

dsc01794.JPG

dsc01845.JPG

dsc01847.JPG

dsc01850.JPG

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!