Anna konyhája

Csirke-gyros pitában

 dsc01815.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg csirkemell filé,
  2. 2 ek gyros fűszerkeverék,
  3. 2 ek kacsazsír,
  4. tzatziki saláta,
  5. lilahagyma felkarikázva,
  6. kápia paprika, paradicsom,
  7. 4 db pita

Elkészítése:

Készítek 4 db pitát.

Elkészítem a tzatziki salátát. A lila hagymát a paprikát, és a paradicsomot vékony karikákra szelem.

A csirkemellet 1 cm-es csíkokra vágom. Alaposan befűszerezem, majd szobahőmérsékletű kacsazsírt öntök rá, és alaposan összekeverem. Legalább 2-3 órára, vagy egy éjszakára a hűtőben pihentetem.

Egy serpenyőbe a zsírral együtt felforrósítom, és kevergetve – rázogatva  kb 10 perc alatt készre sütöm. A hús ne száradjon ki, de kívülről szép piros kérget kell kapnia.

Összeállítás:

A felfúvódott pitát kettévágom, és az üreget betöltöm. Első rétegbe tettem a gyros húsit, majd rápakoltam a zöldeket szeletenként, végül a tzatzikivel teljesen kitöltöttem. Isteni volt, jó étvágyat !

dsc01812.JPG

dsc01807.JPG

dsc01810.JPG

dsc01817.JPG

dsc01815.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!