Hozzávalók:
A töltelék hozzávalói:
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem gépi keverővel. Morzsalékos tésztát kapok, és így is hagyom.
A keményítőt 2 ek meggylével vagy ennek hiányában vízzel elkeverem.
A meggyet ízesítem fahéjjal, édesítem a cukorral, hígítom a citromlével. Felteszem főzni. Amikor elkezdene forrni, hozzáöntöm a vízzel elkevert keményítőt, és besűrítem.
A tepsit sütőpapírral kibélelem, és a tészta 2/3-át belenyomkodom. Rásimítom a meggyes masszát, majd a maradék tésztát rászórom.
170-180 °C-on, 20-25 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, és utána szeletelem.
morzsalékos tésztát kapok…
a tepsi aljába nyomkodom a tésztát…
belesimítom a meggyet…
a tepsiben hagyom kihűlni, majd felszeletelem…