Anna konyhája

Zabpelyhes-meggyes morzsasüti

  

Hozzávalók:

  1. 17,5 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is,
  2. 1 kk szódabikarbóna,
  3. 25 dkg zabpehely,
  4. 15 dkg barna cukor,
  5. 20 dkg olvasztott vaj,
  6. 1 csom vaníliás cukor,

A töltelék hozzávalói:

  1. 60 dkg meggy, vagy más bogyós gyümölcs,
  2. 4 ek keményítő,
  3. 2 tk fahéj,
  4. 15 dkg cukor,
  5. 2 ek ciromlé

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverem gépi keverővel. Morzsalékos tésztát kapok, és így is hagyom.

A keményítőt 2 ek meggylével vagy ennek hiányában vízzel elkeverem.

A meggyet ízesítem fahéjjal, édesítem a cukorral, hígítom a citromlével. Felteszem főzni. Amikor elkezdene forrni, hozzáöntöm a vízzel elkevert keményítőt, és besűrítem. 

A tepsit sütőpapírral kibélelem, és a tészta 2/3-át belenyomkodom. Rásimítom a meggyes masszát, majd a maradék tésztát rászórom.

170-180 °C-on, 20-25 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, és utána szeletelem.

dscf6560.JPG

morzsalékos tésztát kapok…

dscf6565.JPG

a tepsi aljába nyomkodom a tésztát…

dscf6563.JPG

belesimítom a meggyet…

a tepsiben hagyom kihűlni, majd felszeletelem…

 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!