Hozzávalók:
- 17,5 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is,
- 1 kk szódabikarbóna,
- 25 dkg zabpehely,
- 15 dkg barna cukor,
- 20 dkg olvasztott vaj,
- 1 csom vaníliás cukor,
A töltelék hozzávalói:
- 60 dkg meggy, vagy más bogyós gyümölcs,
- 4 ek keményítő,
- 2 tk fahéj,
- 15 dkg cukor,
- 2 ek ciromlé
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem gépi keverővel. Morzsalékos tésztát kapok, és így is hagyom.
A keményítőt 2 ek meggylével vagy ennek hiányában vízzel elkeverem.
A meggyet ízesítem fahéjjal, édesítem a cukorral, hígítom a citromlével. Felteszem főzni. Amikor elkezdene forrni, hozzáöntöm a vízzel elkevert keményítőt, és besűrítem.
A tepsit sütőpapírral kibélelem, és a tészta 2/3-át belenyomkodom. Rásimítom a meggyes masszát, majd a maradék tésztát rászórom.
170-180 °C-on, 20-25 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, és utána szeletelem.
morzsalékos tésztát kapok…
a tepsi aljába nyomkodom a tésztát…
belesimítom a meggyet…
a tepsiben hagyom kihűlni, majd felszeletelem…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: