Hozzávalók: 12 db-hoz:
- 2,5 dkg cukor,
- 0,5 dkg víz,
- 2 dkg durvára tört héjazott mandula,
- 0,5 dkg méz,
- 7,5 dkg étcsokoládé,
Elkészítése:
Ráöntöm a cukorra a vizet és felforralom, majd ebbe a szirupba belekeverem a darabolt mandulát. Folyamatosan kevergetve addig melegítem, amíg a cukor kikristályosodik a mandula darabok körül, majd hozzáadom a mézet. A tűzről leveszem és egy sütőpapírra kiterítem hűlni, majd aprítóban összetöröm.
A csokoládét apró darabokra töröm, egy kis hőálló tálba teszem, és 2/3-át mikróban megolvasztom, közben ki-ki veszem megkeverem a hőfokát ellenőrzöm. ( 40-42 °C ) A mikróból kivéve folyamatosan kevergetem, majd fokozatosan hozzáadom a többi, félretett csokoládét is. Addig keverem, amíg teljesen elolvadt, és a hőmérséklete 30-32 °C-ra lehűl. Ekkor belekeverem az összetört grillázsos -mandulát.
Egy kiskanálnyi mennyiséget sütőpapírra teszek, és a kanál hátával kb 10 cm-es átmérőjű köröket simítok.A sütőpapírral együtt egy lapos , merev deszkára csúsztatom, és a hűtőbe teszem.
Teljes lehűlés és megszilárdulás után leemelem a sütőpapírról, és már fogyasztható is. Ezzel az eljárással, szobahőmérsékleten tálalható, kézben fogva sem olvad !
A receptet itt találtam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: