Kemencében sült pácolt csülök

 

Hozzávalók:

  1. 1,5 kg sertés csülök,
  2. 1,5 kg sertés comb,
  3. 5-6 db babérlevél,
  4. 10-15 db egész bors,
  5. 2 fej vöröshagyma,
  6. 4-5 gerezd fokhagyma,
  7. 6 szál sárgarépa,
  8. 2 szál petrezselyem,
  9. literenként 1 ek só,
  10. 1 üveg barna sör, 
  11. méz

Elkészítése:

A megtisztított csülköt és combot egészben egy nagy cserépedénybe teszem. A húsok alá és fölé rendezem a megtisztított és felaprított zöldségeket és fűszereket. Felöntöm annyi vízzel, hogy a húsokat ellepje, majd lassú tűzön felforralom. A tűzről leveszem és 1-2 napra hidegre teszem.

A sütés előtt ismét tűzre teszem, és puhára főzöm,  (de nem szétfőzöm!), a hús még szépen egyben maradjon !

A csülköt hosszában bevágom, és a csontot kiszedem. Átteszem a kemence magasabb oldalú tepsijébe, és a csülköket mézzel vékonyan bekenem. Egy ek mézet 1 üveg barna sörbe belekeverek, és a húst meglocsolom . A sütés során a maradék mézes sört még 2-3 alkalommal rálocsolom.

Közepesen felfűtött kemencében kb 1 óra alatt szép ropogósra sütöttük. Tepsis krumplival, párolt káposztával tálaltam.

a csülök és a sertés comb..

cserépedénybe raktam-rétegeztem..

vízzel felöntöttem és egyet forraltam rajta..

Címkék: ,
Tovább a blogra »