Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés csülök,
- 1,5 kg sertés comb,
- 5-6 db babérlevél,
- 10-15 db egész bors,
- 2 fej vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- 6 szál sárgarépa,
- 2 szál petrezselyem,
- literenként 1 ek só,
- 1 üveg barna sör,
- méz
Elkészítése:
A megtisztított csülköt és combot egészben egy nagy cserépedénybe teszem. A húsok alá és fölé rendezem a megtisztított és felaprított zöldségeket és fűszereket. Felöntöm annyi vízzel, hogy a húsokat ellepje, majd lassú tűzön felforralom. A tűzről leveszem és 1-2 napra hidegre teszem.
A sütés előtt ismét tűzre teszem, és puhára főzöm, (de nem szétfőzöm!), a hús még szépen egyben maradjon !
A csülköt hosszában bevágom, és a csontot kiszedem. Átteszem a kemence magasabb oldalú tepsijébe, és a csülköket mézzel vékonyan bekenem. Egy ek mézet 1 üveg barna sörbe belekeverek, és a húst meglocsolom . A sütés során a maradék mézes sört még 2-3 alkalommal rálocsolom.
Közepesen felfűtött kemencében kb 1 óra alatt szép ropogósra sütöttük. Tepsis krumplival, párolt káposztával tálaltam.
a csülök és a sertés comb..
cserépedénybe raktam-rétegeztem..
vízzel felöntöttem és egyet forraltam rajta..
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: